Opsætning af en trådløs router med Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Nulstil routeren

Nulstil routeren til fabriksindstillingerne: Tilslut din routerens netledning til en stikkontakt. Vent 30 sekunder. Tryk nu på knappen 'Reset' på bagsiden af ​​routeren for at holde den nede. 5 sekunder, slip derefter. Routeren er nu indstillet til fabriksindstillingerne, med admin brugernavn blank, admin adgangskode 'admin' og routerens interne IP-adresse er sat til 192.168.1.1.

Opret forbindelse til router

Log på til din Vista-computer. Dit trådløse netværkskort registrerer den nye router og spørger, om du vil oprette forbindelse. Klik på 'Connect'. Du vil se en advarsel svarende til 'Denne forbindelse er usikret, vil du forbinde alligevel?' Vælg 'Ja'. Dit Vista-operativsystem vil bede dig om netværkslokationen. Vælg 'Home' for at registrere den trådløse routers forbindelse som en del af dit private netværk. Klik på 'Luk'. Du vil se en meddelelse 'Successfully connected.'

Udfør router opsætning

Åbn en browser og, i browserens adresselinje, skriv 'http://192.168.1.1' og tryk på 'Enter.' Dette fører dig til den trådløse router s log-in side. Log ind på legitimationsprompten uden brugernavn (lad det være tomt), og indtast et kodeord for 'admin', og klik derefter på 'OK'. Dette fører dig til den oprindelige 'Setup' sektion. Bortset fra den sidste mulighed (tidszoneindstilling), kan du lade alt gå til standardindstillingen, medmindre du ønsker at ændre det første felt ('Router Name') til noget mere meningsfuldt, f.eks. 'HomeRouter.' Skift tidszoneindstillingerne til din aktuelle tidszone, og klik derefter på 'Gem indstillinger.' Routeren vil lave en kort genstart og vil præsentere dig med en side, der siger, 'Indstillingerne var succesfulde.' Klik på 'Fortsæt;' så vil du blive tilsluttet igen til routeren igen, automatisk logget ind som administrator.

Fortsæt opsætningen

Klik på fanen 'Trådløs' i routers webgrænseflade, og skift derefter navnet på det trådløse netværk ('SSID'en ') til noget andet end standardværdien. Klik på 'Gem indstillinger.' Routeren vil gøre en kort genstart og vil præsentere dig med en side, der siger 'Indstillinger var succesfulde'. Klik på 'Fortsæt'. Efter denne genstart skal du ændre dine netværksindstillinger for Vista for at oprette forbindelse til det nye SSID-navn, du lige har angivet.

Opret nyt SSID

Højreklik på netværksikonet i nederste højre hjørne af din opgave bar, og vælg derefter 'Connect to a network.' Når Vista viser et eller flere trådløse netværk, skal du vælge den, der er din, med den brugerdefinerede SSID, du tidligere har angivet. Klik på 'Connect'. Du vil modtage en advarsel svarende til 'Denne forbindelse er usikret, ønsker du at forbinde alligevel?' Vælg 'Ja'. Dit Vista-operativsystem vil bede dig om netværkslokationen. Vælg 'Home' for at registrere den trådløse routers forbindelse som en del af dit private netværk. Klik på 'Luk'. Du vil se meddelelsen 'Successfully connected.'

Indstil ny adgangskode

Åbn en browser og, i browserens adresselinje, skriv 'http://192.168.1.1' og tryk på 'Enter.' Dette fører dig til den trådløse router s log-in side. Log ind på legitimationsprompten uden brugernavn (lad det være tomt), og indtast et kodeord for 'admin', og klik derefter på 'OK'. Dette fører dig til den oprindelige 'Setup' sektion. Klik på fanen 'Administration'; 'skriv en ny routeradgangskode, og indtast derefter routerns adgangskode igen, og klik derefter på' Gem '. Du bliver bedt om at få de nye adgangskoder. Lad brugernavnet være tomt og indtast det nye adgangskode du bare har angivet i 'Password' boksen, og klik derefter på 'OK'. Du vil se en 'settings successful' skærm. Klik på 'Fortsæt.' Du vil blive logget tilbage til routeren med administratorrettigheder.

Tænd for kryptering

Klik på fanen 'Trådløs', og klik på 'Trådløs sikkerhed.' Vælg en sikkerhedsindstilling i rullemenuen Sikkerhedsmodus, f.eks. 'WEP.' Hvis WEP er valgt, skal du ændre rullegardinet WEP-kryptering til '128 -bit. 'Indtast en kompleks adgangskode i feltet' Passphrase ', men vær sikker på at det er et kodeord, du kan huske, men ikke let for andre at gætte. Klik på' Generer. 'Bevar en kopi på et sikkert sted af værdien i feltet 'Nøgle 1'. Dette er nødvendigt for at dit Vista-trådløse kort skal kunne tilsluttes sikkert. Klik på 'Gem indstillinger.' Du bliver bedt om at få adgang til administratoradgangskoden. forlad brugernavnet tomt, skriv routerns adgangskode i feltet 'Password' klik på 'OK'. Du får vist en skærm med 'Indstillinger med succes'. Klik på 'Fortsæt'. Routeren vil nulstille.

Gem trådløs kryptering

Højreklik på ikonet 'Netværk' i nederste højre hjørne af proceslinjen. Vælg 'Opret forbindelse til et netværk.' Du vil nu se dit netværk opført som sikkerhedsaktiveret, hvilket angiver, at kryptering er tændt, og routeren er sikker. Fremhæv dit netværk, og vælg derefter 'Connect'. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste nøgleordet (den lange adgangsfrase, du har gemt fra det foregående trin), og derefter klikke på 'Connect.'
Du vil se en meddelelse 'Successfully connected;' Sørg for at 'Gem dette netværk' og 'Start forbindelsen automatisk' begge markeres, og klik derefter på 'Luk'.