Opsætning af en trådløs router med et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslut nødvendige ledninger i

Sluk modemet (frakobl det er den bedste måde), og sæt derefter den ene ende af netværkskablet, der blev bundtet med din router, ind i modemet. Du skal muligvis klemme et lille hængsel til at klikke det på plads. Tilslut derefter den anden ende af det samme kabel til internetporten på din trådløse router. Se din manual til portkonfiguration.

Test routeren

Tænd dit modem ved at sætte det i. Vent til lysene blinker. Et kildelys samt et udsendingslys skal blinke. Din manual skal have en illustration, der beskriver, hvad en korrekt fungerende lysordning skal se ud. Når du har bekræftet, at alt fungerer fint, skal du tage stikket ud af routeren (ikke modemmet) og derefter tilslutte det direkte til computerens Ethernet-port.

Konfigurer routeren

Åbn din internetbrowser og skriv routerens installationsadresse som beskrevet i din manual og indtaste adressen til konfiguration af din router. Se ressourceafsnittet for et link til en PDF-fil, der har adresserne (samt administrationsnavne og adgangskoder) for de fleste almindelige routere. Når du har indtastet din router s opsætningsfunktion, skal du følge anvisningerne for at indstille sikkerhedsindstillinger samt andre præferencer. Tag derefter stikket ud af Ethernet-kablet fra din computer, og sæt det til igen i routeren. Dit trådløse netværk er nu konfigureret.