Sådan beskytter du en bærbar computer på en offentlig Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug krypteringssoftware til at beskytte dine filer. Når du bruger en offentlig Wi-Fi, vil du straks lægge dine personlige oplysninger i fare.Mange hackere venter på en ubeskyttet bærbar computer til at forbinde og invadere hele systemet.De søger at stjæle dine følsomme data som bankoplysninger, brugernavne eller adgangskoder. Med krypteringssoftware ses disse data ikke let af andre, når de overføres via netværket. To eksempler på krypteringsprogrammer omfatter Symantec Endpoint Protection og StuffIt Deluxe. Anmeldelser af den nyeste krypteringssoftware kan også ses på Cnet-webstedet (se link i Ressourcer).

2.

Få adgang til legitime Wi-Fi-adgangspunkter. Vær yderst forsigtig, når du tilslutter din bærbare computer til ukendte Wi-Fi-spots. Hackere skaber klogt deres eget offentlige Wi-Fi-netværk for at få intetanende brugere til at få adgang. Når du har forbindelse til disse falske netværk, kan alle dine ubeskyttede data ses af dem. I nogle tilfælde vil en hacker også tilføje adskillige vira, spyware og trojanske heste til din bærbare computer. Efter at være blevet smittet, vil hackeren have kontrol over din bærbar computer hver gang du opretter forbindelse til internettet.

Beskyt din bærbare computer med en opdateret firewall. Aktivér firewallprogrammet installeret på din bærbare computer, før du opretter forbindelse til et offentligt Wi-Fi-netværk . Hvis du ikke har installeret en, skal du overveje at købe en eller hente en gratis firewall. Normalt har Windows-computere en indbygget standard firewall for at beskytte dig mod skadelige indtrengere. Nogle eksempler på firewall applikationer omfatter ZoneAlarm, Norton Internet Security og AVG Internet Security (se link i Resources).

4.

Planlæg regelmæssige anti-virus scanninger på din bærbare computer. Ved at gøre dette kan du holde tabs på uautoriserede ændringer, der udføres på dit system. Hvis du løber over en inficeret fil, vil din anti-virus software tage dig gennem trinnene for at isolere det og fjerne det før nogen reel skade kan udføres. Opdater virusdefinitioner til dit anti-virusprogram regelmæssigt ved at planlægge det eller gøre det manuelt. Viruser og andre truende programmer ændrer sig konsekvent og kan nogle gange være vanskelige at identificere uden opdaterede oplysninger. Avast, Norton Antivirus, AVG Antivirus og McAfee er bare nogle få nyttige programmer til at holde din laptop beskyttet på en offentlig Wi-Fi-forbindelse.

5.

Sluk for den funktion, der giver dig mulighed for automatisk at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk . Dette kan normalt gøres ved at få adgang til afsnittet 'Netværksforbindelser'. Du kan også se de aktuelle netværksforbindelser på din bærbare computer. Højreklik på ikonet 'Trådløs netværkstilslutning' og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Trådløse netværk', når feltet vises. Klik på navnet på dit netværk i området 'Foretrukne' netværk og vælg linket 'Avanceret'. Der vises en anden boks for dig at ændre indstillingerne. Vælg kun 'Access Point Networks' linket og fjern checken ud for 'Connect automatisk til ikke-foretrukne netværk.' Klik på 'Luk' knappen og derefter 'OK' for at afslutte ændringerne.

Tips og advarsler

  • Sluk din Wi-Fi-forbindelse så snart som Du er færdig med dine webaktiviteter.
  • Du må ikke oprette forbindelse til et offentligt Wi-Fi-netværk, bare fordi det er gratis.
  • Resterende forbindelse, når du rejser væk hjemmefra eller på kontoret, er blevet en nødvendighed. En fælles måde at gøre dette på er at bruge din bærbare computer og et tilgængeligt Wi-Fi-netværk. Gennemse internettet for at undersøge, svare eller læse e-mails og lave en lille bank på kørslen er et par eksempler på, hvad du kan opnå. Men du skal tage forholdsregler, når du gør det på grund af hackere eller identitetstyv. Med et par forslag lærer du hvordan du beskytter en bærbar computer på en offentlig Wi-Fi.