Sådan blokerer du websteder på WRT54G v7

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til OpenDNS og opret en gratis konto.

2.

Åbn hjemmerouterens webkonfigurationsgrænseflade ved at skrive routeren s interne IP-adresse i en webbrowser. Det er generelt 192.168.1.1, men tjek din manual.

3.

Skift Domain Name Server-adressen til 208.67.222.222 eller 208.67.220.220. Denne indstilling er normalt på den oprindelige side eller den grundlæggende opsætningsside i routers webgrænseflade. Gem den nye indstilling.

4.

Konfigurer dine relevante tilladelser på OpenDNS websiden ved at bruge OpenDNS Dashboard.

Tips og advarsler

  • Når du ændrer din DNS-serveradresse, risikerer du måske en fejl og får en 404-fejl, hvilket betyder din web browser kan ikke finde den hjemmeside, du søgte efter. Hvis dette sker, skal du vende tilbage ved at vælge knappen 'Få automatisk fra internetudbyder' på siden med DNS-indstillinger.
  • Generelt understøtter de fleste hjemmevirksomheder ikke hjemmesidernes filtrering. Det er dog muligt at gøre dette ved hjælp af en gratis tjeneste kaldet OpenDNS. Home routere fungerer generelt som tre forskellige netværksenheder: en DHCP-server, en switch og en router. Serveren gør det muligt for computere at sende kommunikation til hinanden, kontakten gør det muligt at kommunikere inden for et netværk, og routeren gør det muligt at kommunikere mellem to forskellige netværk, såsom en hjemmecomputer og internettet. Disse funktioner er ansvarlige for at tillade web-kommunikation, ikke filtrere eller blokere noget, men vi kan bruge DNS, en anden tandhjul i maskinen, til at filtrere hjemmesider.