Sådan får du adgang til en webserver fra internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fjern browsing

1.

Hent dit netværks eksterne IP-adresse. Åbn din browser lokalt på din webserver, fra dit netværk og indtast følgende i 'adresse' af din browser: http://www.whatismyip.com og tryk derefter på 'Enter.' Dette fører dig til en internetside, der viser dit netværkets eksterne IP-adresse - som i eksemplet nedenfor. Bemærk denne adresse. I dette eksempel er det 88.84.89.23 (din adresse vil være anderledes).

2.

Log ind på en computer uden for dit netværk (på internettet).

3.

Skriv dit netværks eksterne IP-adresse i adressefeltet i en browser, og tryk derefter på 'Enter.' Dette vil forbinde til din webserver og vise 'standard' -siden . Dette bekræfter, at den indgående port 80-regel i din firewall giver dig adgang til din webserver fra internettet.

Fjern VNC-forbindelse

1.

Log ind på en computer på internettet med administrative rettigheder. Gennemse http://www.uvnc.com og download UltraVNC-klientsoftwaren. Installer VNC-softwaren og vælg 'Client' eller 'Viewer' - hvilket betyder at dette er computeren 'hvorfra' du vil forbinde til din webserver (det vil sige dette er VNC-klienten, din webserver er VNC-værten / serveren).

2.

Indtast netværksets eksterne IP-adresse i vinduet 'VNC Server' på skærmen. I dette eksempel er ip-adressen: 88.84.89.23 (din værdi vil være anderledes). Klik derefter på 'Connect.'

3.

Indtast din adgangskode til VNC-serveren, når du bliver bedt om det i VNC-godkendelsesvinduet. Bemærk: Dette er adgangskoden, du valgte, når du oprindeligt konfigurere VNC-serveren på din webserver. Klik derefter på 'OK'. Dette vil forbinde dig med din webserver, hvor du har fuld kontrol. Hvis du bliver bedt om det, skal du også indtaste det nødvendige Domain, Brugernavn og Passwordoplysninger for at logge ind på din webserver, ligesom du ville gøre, hvis du sad lokalt foran den.

Tips og advarsler

  • VNC er ikke den sikreste metode at forbinde til din server fra internettet, så sørg altid for at vælge en kompleks adgangskode, der er nem at huske, men det er svært for andre at gætte. Når du konfigurerer VNC-serverdelen,
  • Der er en række situationer, der kan kræve, at du kan nå din webserver fra internettet. I en sådan situation kan du eje og / eller administrere webserveren. I så fald må du muligvis eksternt manipulere webserveren fra internettet, som om du var lokalt logget ind. I en anden situation kan du simpelthen nødt til at Gennemse webserveren fra internettet for at bekræfte ændringerne på websiden.