Sådan får du et domænenavn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

For at finde ud af om et domænenavn er tilgængelig, kan vi bruge ressourcer på et websted som Whois.net. Brug af Whois.net som kan finde ud af mere om ejerne af google.com. Resultaterne indeholder navn, adresse, e-mail og telefonkontakt hos registranten af ​​domænenavnet. Der gives også administrative og tekniske kontakter. Datoen Domænenavnet blev købt, udløbsdato og dato for sidste opdatering er også angivet. Alle domænenavne servere, der anvendes af registranten er også angivet.

2.

Man kan registrere et domænenavn gennem networksolutions.com, register.com og domainregistery.com. Derudover giver webudbydere som godaddy.com også denne mulighed. Derudover giver webudbydere domænenavne generatorer, der kan hjælpe brugere med at vælge tilgængelige domænenavne.

3.

Valg af et godt domænenavn kan øge synligheden af ​​dit websted. Domænenavne bør vælges ud fra dine personlige eller forretningsmæssige mål. Domænenavne skal være korte, så de er let genkendelige og nemme at huske. Thisismylargerthanlifewebsitethatiseasytoremember.com er lidt for lang. Domænenavne skal være fornuftige og lette at forstå. Hvis du har en kurvvævning og vælger domænenavnet bsktwvn.com, kan folk muligvis ikke huske navnet på dit websted såvel som BasketWeavingCreations.com.

Tips og advarsler

  • Vælg et kort navn
  • Vælg et navn, der er stavet korrekt
  • Vælg et navn, der er let forståeligt
  • Vælg et navn er nemt at huske
  • Et domænenavn er et navn givet til en computer i rummet af et IP-nummer eller en adresse, der er tildelt den pågældende computer. En Domain Name Server er et system, der oversætter en computers IP-adresse til et domænenavn. Et eksempel på et domænenavn er google.com. Forskellige IP-adresser kan være forbundet med domænet google.com.