Sådan installeres en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstilling af trådløs router

Sørg for, at din nuværende DSL-forbindelse er afbrudt, og din computer er slukket. Træk DSL-modemets strømkabel ud. Tilslut nu det trådløse modem til DSL-modemet. Et CAT 5 netværkskabel bruges oftest til dette. Kablet vil forbinde routers internetport og modems Input port. Den korrekte port på routeren vil blive mærket noget, der ligner Internet, WAN eller WLAN. Dette første trin giver dit DSL-modem mulighed for at modtage trådløse signaler, konvertere dem og sende dem via internettet. Tilslut DSL-modemet og den trådløse router til og tænd dem.

2.

Tilslut computeren

Hvis din pc eller laptop allerede har et trådløst kort konfigureret, så er dette trin ikke nødvendigt, og du skal springe videre til trin 3.

Slut din trådløse adapter til din pc eller laptop. Denne enhed kan være et datakort eller en USB-enhed, afhængigt af hvilken type du har købt. Hvis enheden er et kort, og du ikke har det godt at åbne computeren for at forbinde den, kan det være klogt at købe en USB trådløs adapter. De er mere almindelige og for det meste prissat det samme eller endda billigere. De er helt sikkert nemmere at installere. Når USB-enheden eller kortet er tilsluttet til den relevante port, skal du strømme til computeren.

Du bliver bedt om at installere hardwaredrivere til den nye trådløse adapter. Anbring disken, der fulgte med adapteren i dit cd / dvd-drev, og installer driverne. Hvis du af en eller anden grund ikke har disken, skal du oprette forbindelse til internettet via en kabelforbindelse (dvs. et andet CAT5-kabel) og lade windows søge efter den korrekte driver. Dette er en hurtig proces, og du vil blive svært presset til at finde en trådløs adapter, som Windows ikke genkender.

Når driverne er installeret, registrerer adapteren automatisk trådløse netværk i nærheden. Hvis der er mere end en vil du blive bedt om at vælge fra en liste over mulige netværk. Dit netværk vil sandsynligvis blive navngivet uanset navnet på din trådløse router. Hvis din router er en Linksys, skal du vælge netværket ved navn Linksys osv. Du har endnu ikke oprettet nogen sikkerhed på din router, så dit netværk vil også blive opført som usikret.

3.

Konfigurer din router

Åbn en browser og indtaste adressen (IP) for den router, du har købt. Adressen samt eventuelle brugernavn / adgangskodeoplysninger varierer mellem mærker, men disse oplysninger findes altid i den dokumentation, der fulgte med enheden. tilgængelig online på de enkelte produktwebsteder.

Nu har du konfigurationssiden Åben for din router, og du skal foretage nogle få ændringer. Først oprette en unik adgangskode, så din router ikke kan konfigureres af nogen anden. Gå nu til fanen Trådløs sikkerhed på din router. Du skal vælge en type trådløs kryptering, som dit netværk skal bruge. De fleste routere tilbyder WEP (Wired Equivalency Privatliv) og WPA (Wi-Fi Protected Access). WPA er en nyere protokol og anses for mange for at være overlegen. Hvis du ikke har nogen præference, skal du vælge WPA. Efter valg bliver du bedt om at indtaste et WPA-kodeord for at generere nøgler. Når du laver en række tegn, vil den blive genereret af routeren.Dette er nøglen, du skal bruge til at få en computer på dit trådløse netværk. Gem nøglen på en disk, så du ikke skal omskrive den til hver computer, da det vil være lang.

Denne artikel hjælper nogen, der er ny til computernetværk, at oprette et trådløst netværk ved hjælp af en eksisterende DSL-internetforbindelse.