Sådan laver du Twisted Network Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug krympeværktøjet, indsæt u0026 # xBE; tommer af det snoede netværkskabel slutter og fjerner kabels belægning. Du kan også bruge en lommekniv eller en saks til at afbinde ledningen. Sørg for ikke at skære ledningerne.

2.

Fjern trådene, så du har otte individuelle ledninger. Sorter dem i følgende rækkefølge fra venstre mod højre: Orange Hvid, Orange, Grøn Hvid, Blå, Blå Hvid, Grøn, Brun Hvid, Brun.

3.

Brug saksene til at trimme kanterne af ledningerne, så alle ledninger er ens.

4.

Sæt ledningerne i en modul stik. Indsæt med krogsiden nedad eller væk fra dig. Sørg for, at ledningerne er sat helt ind i den modulære stikkontakt. En del af belægningen skal også indsættes i stikket. Hvis ikke, fjern ledningerne og trim ledningerne lidt, indtil en del af belægningen sættes ind i modulstikket.

5.

Sæt modulstikket i RJ45-sporet i krympeværktøjet. Tryk værktøjet sammen fast, indtil du hør et lille snap. Træk modulbøsningen ud og træk på c kan være sikker på, at ledningerne holdes fast på plads.

6.

Mål længden af ​​det kabel, du har brug for, og brug en saks til at skære det snoet netværkskabel. Gentag ovennævnte proces i den anden ende af kablet.

Tips og advarsler

  • Kontrollér ledningsrækkefølgen, før du krymper den modulære stik på plads. Sommetider krydser ledningerne under indsættelsen. Tværnet netværkskabelforsyninger og -værktøjer kan købes som et sæt som nogle elektronik- og computerforsyningsbutikker.
  • Krymp aldrig modulstikket, før ledningerne rører meget øverst på stikket. Ellers fungerer kablet ikke korrekt.
  • Twisted netværkskabel bruges til at forbinde enheder på et netværk til hinanden eller til en router, switch eller hub. Twisted netværkskabel er også kendt som Cat 5-kabel. Du kan spare tid og penge ved at lave dit eget snoet netværkskabel. Derudover kan du skære kablet til de nøjagtige længder, du har brug for, i stedet for at bruge de færdige kabellængder, der findes i de fleste elektronikforretninger. Du kan lave dit eget snoet netværkskabel på mindre end 10 minutter.