Sådan laver du et RJ45-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt Cat 5-kabelenden i RJ45-krympningsværktøjet. Indsæt ca. 1 tommer kabel i værktøjet og skær kun belægningen fra ledningerne. Trådene selv bør være uberørt. (For at undgå at skære ledningerne må du ikke lukke værktøjet fuldstændigt.)
Hvis du foretrækker det, kan du også bruge en lommekniv til at fjerne belægningen.

2.

Fjern de udsatte ledninger og organiser dem i følgende rækkefølge fra venstre mod højre: Grøn Hvid, Grøn, Orange Hvid, Blå, Blå Hvid, Orange, Brun Hvid, Brun. Ordren vil være de samme for begge ender af kablet.
Sørg for, at alle ledninger har samme længde, når de er rettet og bestilt. Du kan bruge saks til at trimme kanterne om nødvendigt.

3.

Indsæt ledninger ind i en RJ45 modulær jack. Krogen skal vende nedad, med den flade side vendt mod dig. Skub alle otte ledninger helt ind i stikket. De skal røre toppen af ​​jack'en.

4.

Sammenlign rækkefølgen af ​​dine ledninger inde i modulstikket til den rækkefølge, der er angivet i trin 2. Ledninger kan til tider vride ud af ordren under indsættelse.
Hvis en ledning udsættes for bunden af ​​stikket, skal du trække Kablet og trim kanterne af ledningerne, indtil der ikke er ledninger tilbage osed når den er indsat.

5.

Sæt modulærstikket ind i det større stikområde på krympeværktøjet. Tryk sikkert på værktøjet, indtil du hører en lille pop. Træk kablet og stikket ud af krympeværktøjet, og træk forsigtigt på kablet for at være sikker på, at det ikke går tabt.

6.

Gentag processen i den anden ende af kabel.

Tips og advarsler

  • Skær dit kabel mindst tre tommer længere, end du har brug for. Dette vil give dig plads til fejl, hvis en ende ikke virker korrekt.
  • Dit kabel virker ikke korrekt, hvis du forvirrer ledningsfarverne. Hvis du har spørgsmål om farven, skal du have en anden dobbelt check.
  • RJ45 kabel giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et kablet netværk. Køb af kabler kan være dyrt. Men hvis du køber brikkerne, kan du lave dit eget RJ45-kabel til mindre end halvdelen af ​​prisen for at købe en. Hele processen skal tage mindre end fem minutter. Med dine egne RJ45-kabler kan du forbinde alle computere i dit hjem til din router og dele internetadgang, filer og printere. Ved at lave dine egne kabler kan du være sikker på, at de er lige den rigtige længde, hver gang.