Sådan opsættes et hjemmenetværk ved hjælp af Cross Over Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt den ene ende af kablet i den første computer i den korrekte forbindelse på NIC-kortet. Forbindelsen ligner en modemforbindelse, men lidt større. Placer den anden ende af kablet i NIC-forbindelsen på den anden computer.

2.

Tænd begge computere. Bestem hvilken computer der vil være din værtscomputer og sørg for, at den er forbundet til internettet.

3.

Konfigurer dine netværksegenskaber. Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Højreklik på LAN-forbindelsen til dit netværk. Hvis du ikke ser en LAN-forbindelse, opret en ny forbindelse ved at klikke på 'Opret en ny forbindelse.' Guiden 'Ny forbindelse' åbnes. Vælg derefter 'Konfigurer et hjem eller lille hjem eller lille kontornetværk.' Guiden fortsætter med at køre for at hjælpe dig med at oprette din netværksforbindelse, da den kontrollerer for delte forbindelser. Når forbindelsen er oprettet, skal du klikke på 'Udfør' og forbindelsen vises i dit 'Netværksegenskaber' -område.

4.

Højreklik på din LAN-forbindelse og vælg ' Ejendomme.' Dette åbner dialogboksen 'Ethernet LAN Properties'. Kontroller, at følgende punkter er markeret: 1) Klient til Microsoft Windows 2) Fil- og printerdeling for Microsoft Windows og 3) NetBEUI Protocol. Hvis nogen af ​​disse elementer ikke er til stede, skal du vælge 'Install' -knappen nederst og lade programmet (e) installeres.

5.

Vælg dit computernavn og arbejdsgruppe ved at højreklikke på ikonet 'Denne computer' og derefter vælge 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Netværksforbindelse'. Bekræft at under 'Medlem af' er ordet 'Arbejdsgruppe' markeret. Du kan også vælge dit computernavn under 'Computer Name' ved at skrive det i tekstboksen.

6.

Aktiver fil eller printerdeling på din pc. For at gøre dette skal du oprette en ny mappe et eller andet sted på harddisken. Udfør dette ved at højreklikke og vælge 'Ny mappe.' Højreklik på den nye mappe og vælg 'Deling'. Dette åbner dialogboksen 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Deling' og vælg 'Del denne mappe.' Denne andel vil give fuld kontrol til alle i brugergruppen 'Alle.' Hvis du vil beskytte dine filer mod at blive adgang, fjern markeringen fra 'Tillad andre brugere at ændre mine filer.' Denne handling er nødvendig for at surfe på nettet.

Brug netværksopsætningsguiden, hvis du opsætter netværket manuelt, er det for kedeligt for dig ved at klikke på 'Start, 'derefter' Kontrolpanel, 'derefter' Netværk og Internetforbindelser, 'derefter' Opsæt eller skift dit hjem eller kontoretværk. ' Følg instruktionerne, og giv guiden mulighed for at gå igennem konfigurationen af ​​dit netværk.

8.

Kontroller, at netværket fungerer korrekt ved at klikke på 'Start' og derefter 'Mine netværkssteder .' Klik på 'View Workgroup Computers', og kontroller, at du kan se computere på dit netværk.

Et krydskabel - også kaldet CAT 5-kabel - tillader to computere at blive tilsluttet til et netværk. Når disse computere er samlet sammen, har du evnen til at se eller få adgang til filer på hver computer, da computeren kan kommunikere med hinanden. For at oprette et hjemmenetværk skal du også have netværkskort (NIC'er) installeret. Oprettelse af et hjemmenetværk er ret simpelt og kan give dig fordelene ved at få adgang til mere end en computer med et tryk på en knap.