Sådan tilsluttes et DSL-modem til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslut DSL-modemet direkte til en computer

1.

Sluk både computeren og modemet. Det er god praksis at slukke for en computer, før du vedhæfter eller fjerner kabler som en sikkerhedsforanstaltning mod elektrisk stød. I dette tilfælde hjælper strømning af modem og computer også med til at undgå mulige netværkskonfliktskonflikter.

2.

Tilslut Ethernet-kablet til modemet. Bagsiden af ​​DSL-modemet skal have en bred modulær port, der ligner et forstørret telefonstik (technophiles genkender denne port som en RJ-45 Ethernet-port). Hvis modemet har mere end en port, skal du bruge den ene mærket 'PC' eller 'LAN'. Hver ende af Ethernet-kablet har et plastmodul stik med et lille plastikklip. Sæt blot stikket i porten, og tryk forsigtigt, men fast, indtil det klikker på plads.

3.

Tilslut den anden ende af kablet til computeren. De fleste moderne computere leveres med en Ethernet-port indbygget, og porten, der normalt findes på bagsiden af ​​maskinen, vil se identisk ud med porten på modemet. Find porten, indsæt den løse ende af Ethernet-kablet, og skub forsigtigt, men forsigtigt, indtil det klikker på plads. Hvis computeren ikke har en Ethernet-port, er Ethernet-adaptere tilgængelige på lokale elektronikforretninger.

Med modemet og computeren, der er tilsluttet med Ethernet-kablet, skal du tænde begge dele modemet og computeren. Start computeren og konfigurér internetadgang. Lad computeren starte helt op og konfigurere maskinens internetadgang ved hjælp af vejledningen fra din DSL-udbyder.

Tilslut DSL-modemet til en computer, der bruger en router

1.

Sluk for computeren, routeren og modemet. I dette tilfælde vil strømmen fra alle enheder hjælpe med at undgå konflikter i forbindelse med Internet Protocol (IP) -adresser.

2.

Find Ethernet-kablet til modemet. Hvis modemet har mere end en port, skal du bruge den enmærkede 'PC' eller 'LAN'.

3.

< p> Find 'WAN' -porten på routeren. Bagsiden af ​​routeren vil sandsynligvis indeholde flere RJ-45 Ethernet-porte, og det er vigtigt at forbinde modemet til den rigtige port. Afhængigt af routerproducenten og modellen skal porten der skal være forbundet til modemmet, kan være mærket 'Modem', 'WAN' eller 'Uplink.'

4.

Tilslut Ethernet-kablet mellem modemet og routeren. Hver ende af Ethernet-kablet har en plastmodul stik med et lille plastikklips. Sæt på e ende i den identificerede port på modemet og tryk det forsigtigt, men fast, indtil det klikker på plads. Gentag denne proces med den ledige ende af kablet ved at trykke den i den rigtige port på routeren, indtil den klikker på plads.

5.

Find Ethernet-porten på computeren. De fleste moderne computere har en Ethernet-port, selvom portens placering varierer fra model til model. Se efter en port, der er identisk med porten på modemet et eller andet sted på bagsiden af ​​maskinen, og derefter under nogen omslag på computerens front. Hvis computeren ikke har en Ethernet-port, er Ethernet-adaptere let tilgængelige på lokale computerforsyningsforretninger .

6.

Find computerporten på routeren. Afhængigt af routerens model kan den have to, fire, otte eller flere porte til tilslutning af computere. Porten der bruges til at forbinde computeren, er uhensigtsmæssigt, selvom de fleste brugere foretrækker at forbinde den første computer til port nummer 1 (med flere computere, der er forbundet med trinvis nummererede porte). Hvis portene ikke er nummererede, skal du bruge den åbne port, der er tættest på den port, der bruges til at forbinde til modemet.

7.

Tilslut Ethernet-kablet mellem computeren og routeren. Som med Ethernet-kablet, der anvendes i trin 4 ovenfor, har hver ende af Ethernet-kablet en plastik modul-stik med et lille plastikklips. Sæt den ene ende i Ethernet-porten på computeren og Tryk det forsigtigt, men fast, indtil det klikker på plads. Gentag denne proces med den ledige ende af kablet ved at trykke den ind i den rigtige port på routeren, indtil den klikker på plads.

8.

Med modemet, routeren og computeren tilsluttet Ved Ethernet-kabler skal du tænde modemet, routeren og derefter computeren. Start computeren og konfigurér internetadgang. Lad computeren starte helt op, og konfigurer derefter maskinens internetadgang (og om nødvendigt routerindstillinger) ved hjælp af instruktionerne fra din DSL-udbyder og routerleverandør.

Tips og Advarsler

  • Når det er muligt, anbefales det at bruge en router. Den indbyggede firewall beskyttelse af en router fungerer som den første forsvarslinje mod hackingforsøg.
  • Computerbrugere, der skifter fra opkald til internettet til en digital abonnentlinje (DSL), finder ofte, at de modemer, der kræves for de to tjenester, er væsentligt anderledes. Mens opkaldsmodemet kan være internt til computeren, er DSL-modemet eksternt og skal tilsluttes specielle netværkskabler. Denne artikel vil forklare, hvordan du opretter denne forbindelse.