Sådan tilsluttes et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Planlægning

1.

Overvej dine begrænsninger. Når du planlægger at lede et hus til Ethernet, er det vigtigt at forstå nogle af begrænsningerne i de nuværende standarder. Kabel 5 U-skærmede kabel (Cat 5 UTP) er bedømt til 100 megabit per sekund båndbredde i højst 100 meter Kabellængde. Cat 6 UTP er bedømt til op til gigabit båndbredde, men over større afstande. Hvis dit hus er stort og / eller vandrende, kan det betyde, at du skal bruge Ethernet-hubs (nogle gange kaldet 'repeaters') enten i skabe, kravle mellemrum eller andre sådanne mellemliggende rum for at undgå kabelbaner, der overstiger disse 100 meter. Bemærk, at Ethernet-hubber kræver strøm, så at placere en hub i en væg eller på en loft kan også betyde, at der også er et stikkontakt. < /p>

2.

Avoid interferens.Ved UTP er ubeskyttet, er det noget sårbart for elektrisk interferens. Denne interferens kan komme fra en række kilder, men de mere typiske er husholdnings strømkabler, lysstofrør og motorer af forskellige typer (f.eks som udstødningsventilator). Ved at køre et Ethernet-kabel langs eller på tværs af sådanne ting kan pakketrafik blive hæmmet eller beskadiget, når enheden er aktiv. I bedste fald er det langsommere netværkstrafik. I værste fald forhindrer det netværkstrafik helt.

3.

Overvej proliferation. Hvis dit byggeprojekt er stort, og du har mulighed for at overveje ledninger, selv de steder, du måske ikke tror, ​​var i første omgang nødvendigt. Som en første overvejelse skal du sætte et netværkskæde (eller 'drop' som de kaldes) overalt og overalt, du ville tænke dig at lægge en telefonlinje. Steder, der ville samle flere mennesker, skulle betragtes som kandidater til flere Ethernet-dråber Når du lukker væggene, vil det være svært at tilføje flere linjer, så det er forkert på siden af ​​for mange linjer.

4.

Planlæg for fremtiden. kun øget afhængighed af teknologi og netværksbåndbredde. Selvom dial-up over de almindelige gamle telefonafbrydere (POTS) blev anset for helt fornuftige i 2002, kræver mange computerspil, der sælges i 2009, højhastighedsadgang til internettet, at de kan bruges. urimeligt at tro, at fordi ledninger overfører data hurtigere end trådløst, vil ledninger fortsat være nyttige i hele huset i de kommende år. Brug af Cat 6 UTP bør derfor foretrækkes over Cat 5 på grund af den højere potentielle båndbredde af Cat 6-kabel .

5.

Overvej datacenteret. Planlæg en afstand e i dit hjem for ledningerne til at ende. I en virksomhedsindstilling ville dette være et ledningsskabe eller et patchpanel i computerrummet. Når du vælger et sted for ledningerne til alle sammen, skal du sørge for at overveje muligheden for at have faktiske netværksservere forbundet til brugerne i huset. I 2009, hvor computere bliver almindelige for studerende, er der et stigende antal anvendelser til en intern server.

Tips og advarsler

  • Overstyr hvis du har mulighed for at overføre trådløst
  • Ikke stole på trådløs alene. Fremskridt vil fortsætte med at yde den største kapacitet til rådighed via computere, der faktisk er tilsluttet.
  • Alle de ting, du måtte bruge til at binde dit hjem til netværk, er almindeligt tilgængelige på de fleste lokale hardwareforretninger. Denne artikel omhandler nogle af de planlægnings- og implementeringsproblemer, du måtte møde, da du nærmer dig ledninger til dit hjem til computernetværk