Sådan udfører du en NetworkTransfer mellem computere uden en switch, hub eller router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find dit crossover-kabel. Du bør være i stand til at købe dette fra enhver computer butik eller hvis du kender nogen, der kan lave kabel, kan de lave en til din.

For at starte, skal du blot sætte en ende i Ethernet-portene på to computere. Signallamperne på begge computere skal straks lyse.

2.

Når først kablet er tilsluttet, skal du konfigurere netværksindstillingerne, så de to computere kan u0026 quot; 'talk' til hinanden. På begge computere skal du finde et vindue, som giver dig mulighed for at se dine forskellige netværksforbindelser.

Dette link viser, hvordan du kommer til disse indstillinger i Windows 95/98 :
http://www.usnetizen.com/usnetizen\_support/internet\_connection/win95-98/installing\_network\_components/

Windows 2000:
http://compnetworking.about.com/ od / windowsnetworking / l / aa033102a.htm

Windows XP:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/maintain/connections.mspx
< br /> Windows Vista:
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/quickly-open-network-connections-list-in-windows-vista/

Du skal bruge mindst 3 installerede komponenter til at gøre dette arbejde: Klient til Microsoft Networks (Client), File og Printer Sharing (Service) og TCP / IP (Protocol) . I maskiner ældre end Vista anbefaler jeg at installere IPX / SPX (Protocol). Konfigurer egenskaberne for TCP / IP, ligesom jeg har konfigureret det i billedet på en computer. For den næste computer skal du bruge 192.168.0.2 som din IP-adresse. Når du har ændret disse indstillinger, skal du genstarte på Windows 95/98. Du skal ikke genstarte endnu. Der er en anden opgave at afslutte, der også kræver en genstart.

3.

Du skal placere hver computer i samme arbejdsgruppe. Her er et link med detaljer om hvordan man gør dette:
http://www.computerhope.com/issues/ch000941.htm

På Windows 95 og 98 skal du genstarte for alle indstillinger skal finde sted. Før du gør det, skal du være opmærksom på, hvad computernavnet er for den maskine, du vil overføre filer fra.

4.

Det sidste trin er at konfigurere den computer, du er overførsel af filer fra til fildeling. Du har allerede installeret tjenesten Service og udskrivning, gå til Denne computer og højreklik på C: \ drevet. Vælg Deling. I Windows XP bruger du simpel fildeling. I Vista anbefaler jeg, at jeg kun tillader den offentlige mappedeling.

Nu på maskinen overfører du filer til at åbne et hvilket som helst browservindue og i adresselinjen indtaste (uden citat) ' \\ ComputerName 'hvor ComputeName er det Computernavn, vi noterede tidligere. Hvis alt gik godt, skal du kunne åbne C-drevet på den anden computer, gennemse alle mapperne og kopiere det, du vil have fra den computer.

Tips og advarsler

  • Fildeling kan være på et Windows-netværk, kan være meget ubetydeligt. De trin, vi har gennemgået i denne artikel, er beregnet til personer, der har grundlæggende computernetværkoplevelse.
  • Hvis du af en eller anden grund ikke kan browse uden at skulle indtaste en adgangskode, skal du på alle måder indstille et kodeord på Maskinen du forsøger at overføre filer fra.
  • Deling af hele C: -drevet anbefales næsten aldrig. Det var sikkert for dette eksempel, da det var nødvendigt for at nå vores mål, men i et almindeligt netværk (der er på internettet er et netværk) vil du være i fare for sikkerheden på hele din computer.
  • Det er en gammel conundrum.Du har en gammel computer, hvor du skal hente data fra. Computeren har ingen USB-porte, men det betyder ikke noget, da det kører enten Windows 95 eller 98. Det har et floppy-drev, men de data, du har brug for, har ikke en bøn til at passe på en enkelt diskette, og det er ikke muligt at opdele filen. Computeren har dog et installeret netværkskort (NIC). Med kun ét emne kan du oprette et lokalnetværk (LAN) med to computere.