Sådan opretter du et sikkert trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Du skal bruge en trådløs router og et middel til at oprette forbindelse til internettet.
Du skal også bruge en enhed, der kan modtage det trådløse signal, som routeren sender . De fleste bærbare computere har et indbygget trådløst kort, som kan modtage signalet. Der er printere og spil systemer, der også har denne teknologi.

2.

Der er flere typer trådløse routere, der sender progressivt stærkere signaler. For en hjemmeapplikation skal du kunne finde noget for under $50.

3.

Når du har din router, skal du installere softwaren, der fulgte med enheden. Routeren har et admin panel, som du vil bruge til at indtaste indstillinger. Sørg for, at du opretter en WEP-nøgle, så dit signal er sikkert. Lad ikke routerens standardindstillinger være på plads, da dette ikke giver dig nogen beskyttelse mod forbipasserende eller naboer.

4.

Tilslut routeren til kabelmodellen eller dsl-modemet ved hjælp af en LAN-kabel (ligner et telefonkabel kun større).

Nogle internetudbydere vil levere en trådløs router / modem. Hvis de gør det, behøver du ikke at købe en trådløs router.

5.

Hvis du har problemer med forbindelsen, skal du sørge for at indtaste den korrekte WEP-nøgle på alle computere og enheder. Hentning af de nyeste drivere til netværksdrivere kan også hjælpe dig med at lave din første forbindelse.

Opsætning af et trådløst netværk giver dig mulighed for at sende et signal fra en router til et område omkring dit hjem eller forretning.