Fejlfinding Windows XP Wireless Network Security Key

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Genindtast sikkerhedsnøglen

Hvis sikkerhedsnøglen til dit Windows XP-netværk ikke accepteres, når du indtaster den på en computer eller en trådløs enhed, er det første, du skal gøre, at omhyggeligt genindtaste sikkerhedsnøglen igen. Sørg for, at du ikke har tilfældigt placeret en '1' eller en 'I' i stedet for en 'L', og at du ikke har forvirret en '0' med en 'O.' Pas på almindelige typefeil, såsom transponerede eller ubesvarede bogstaver. Selvom du har indtastet den samme sikkerhedsnøgle i flere computere eller enheder, er det helt muligt, at du ved et uheld har mistypet det, når du indtaster det nu.

Dobbeltkryds sikkerhedsnøglen

Hvis computeren eller den trådløse Enheden kan stadig ikke oprette forbindelse til det trådløse netværk, tage et øjeblik for at sikre, at nøglen er skrevet korrekt. Log ind på din router og kontroller de trådløse indstillinger for at genoptage sikkerhedsnøglen. Se efter de samme fejl, som du kigget på tidligere (en 'L' i stedet for en 'I', transponerede breve eller et tal, der blev overskredet eller skrevet to gange). Når du har bekræftet sikkerhedsnøglen, skal du prøve at indtaste den igen i computeren eller enheden.

Kontroller enhedens trådløse indstillinger

Hvis sikkerhedsnøglen stadig ikke accepteres, skal du kontrollere, at din computer eller trådløs enhed er konfigureret til at bruge en trådløs netværksforbindelse, og at den trådløse antenne er tændt. På en computer skal du se en signalindikator i Windows XP-bakken i nærheden af ​​uret. Hvis antennen er slukket, vil indikatorikonet blive krydset ud. Genstart installationsguiden til Windows XP for at sikre, at din computer er korrekt konfigureret til at bruge det trådløse netværk, og at de korrekte netværksdrivere installeres og kører.

Generer en ny sikkerhedsnøgle

Skal dine andre forsøg ved at få din computer eller trådløs enhed til at acceptere din sikkerhedsnøgle til Windows XP trådløst netværk mislykkes, skal du generere en ny sikkerhedsnøgle. Dette bør undgås, indtil alle andre trin er taget, da du skal indtaste den nye nøgle på hver computer og enhed på dit netværk. Når du genererer din nye nøgle, skal du prøve at bruge en anden krypteringstype, da computeren eller enheden, der ikke ville acceptere den gamle nøgle, simpelthen ikke har været i stand til at bruge den pågældende krypteringstype. Prøv først at indtaste den nye nøgle i den pågældende computer for at Bekræft, at det virker, før det placeres i alle andre netværksenheder.