Grundlæggende om trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvordan trådløse arbejder

Trådløse netværk fungerer ved at bruge radiosignaler som middel til overførsel af data fra et punkt til et andet og derefter tilbage igen. To forskellige typer trådløse netværk er generelt tilgængelige: WLAN (Wireless LAN) og WPAN (Wireless Local Area Network).

Trådløst lokalnetværk (WLAN)

Trådløst netværk ved hjælp af WLAN-opsætning forbinder computere og andre enheder til et netværk ved hjælp af en trådløs router med et indbygget adgangspunkt. Adgangspunktet bruger en antenne til dataoverførsel. Personlige hjemme routere og dem, der bruges på de fleste kontorer, kan sende et signal fra routeren til en computer eller enhed op til 300 meter væk. Sterkere industrielle WLAN-netværksenheder sender signaler så meget som 10 miles.

Trådløst personligt netværk (WPAN)

WPAN trådløst netværk er primært forbundet med Bluetooth-teknologi og bruges til at oprette et transmissionsrum beregnet til personlig brug. WPAN signaler transmitterer til et område, der er langt mindre end WLAN, normalt ikke mere end 30 fod. Fordi det ikke kræver så meget strøm som WLAN, er dette trådløse netværk ideelt til mindre enheder som mobiltelefoner og bærbare computere, der kan køre på batterier.

Betydning

Trådløst netværk er blevet mere og mere vigtigt, fordi det ikke kun har flyttet fra forretningskontoret til hjemmet, men fra hjemmet til offentlige steder. Mange restauranter tilbyder nu gratis Wi-Fi-forbindelser til lånere. Disse områder af forbindelse er kendt som 'hot spots', og et lille, men voksende antal byer bevæger sig for at tilbyde gratis offentlig adgang globalt.

Standarder

Trådløst netværk bruger en håndfuld standarder, der er kendt af visse tal. Disse standarder omfatter 802.11n 802.11g, 802.11b og 802.11a. 802.11b er den nuværende standard for de fleste hjemme- og kontorbrug, og har typisk en rækkevidde på ca. 100 fod.

Forbindelseskort

For at forbinde en computer til et trådløst netværkstilgangspunkt skal et trådløst kommunikationskort installeres. De fleste bærbare computere, der er lavet i de sidste par år, har et forudinstalleret kort, og alt hvad du skal gøre for at oprette forbindelse til et trådløst netværk, er tændt, tilslutte og om nødvendigt oplyse det kodeord, der kræves for at logge på netværket. Hvis en bærbar computer ikke kom med et trådløst kort installeret, kan et PCMCIA-kort købes; det glider ind i en slot på siden af ​​computeren.

Advarsel

Et trådløst netværk er ikke så sikkert som et kablet netværk. Disse radiosignaler, som du henter fra din baggård, kan også potentielt afhentes af andre indenfor 100 fod af adgangspunktet. Selvom dit netværk kræver et kodeord til at logge på, kan en computer hacker nemt omgå det og forbinde ikke kun til dit netværk, men til din computer. Trådløst netværk, der ofte kaldes Wi-Fi, er en metode til at forbinde computere til et netværk uden at håndtere alle de ledninger, der oprindeligt var nødvendige for at gøre dette arbejde. Trådløst netværk involverer radiofrekvens for at forbinde computere, mobiltelefoner, PDA'er og videospil til et netværk. Den primære fordel ved trådløs er, at det frigør brugeren til at bevæge sig rundt i lokalet eller på kontoret uden at være bundet af et forbindelseskabel.