Om fildeling mellem en Mac og pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

I forrige århundrede var fildeling mellem Macs og pc'er en gensidig eksklusiv ting. Mac'er kommunikeres med Mac'er og pc'er, der kommunikeres med pc'er, med meget lille broderi tilladt. Mac-brugere cringed på tanken om forurenende netværk med pc'er. Den eneste undtagelse var, at en Mac-butik skulle have en Windows NT-filserver vedhæftet, da Apples produktlinje manglede en passende filservermaskine, en funktion, som NT-boksen var perfekt egnet til.

Betydning

Tilladelse computeren til at kommunikere med hinanden, især computere der er forskellige platforme, er enorm. Da de fleste computerbrugere udfører forskellige funktioner, skal den type computer, der er nødvendig for at håndtere jobbet, være anderledes. En revisor på et firma har forskellige databehandlingsbehov end en grafisk designer på samme firma, så hvorfor skulle de have den samme type computer?

Funktioner

Både Windows og Macintosh-computere gør fildeling meget let. På en pc kan du aktivere fildeling ved at vælge 'Værktøjer 'Vælg' Folder Options '. Vælg derefter' Use Simple File Sharing 'og klik på' OK '. Macintosh-brugere kan aktivere fildeling ved at åbne' Systemindstillinger ', vælge' Deling 'og aktivere' File ' Deling. 'Her kan du også diktere hvilke filer du vil dele, og hvilke privilegier bestemte brugere vil have.

Overvejelser

Filer, der deles, skal læses af brugere på den anden platform. Microsoft Office Suite, for eksempel, er cross-platform. Men der er mange apps, der er platformspecifikke, så man må tænke på valget af software. Konfiguration af hver computer til at tillade forskellige niveauer af fildeling er dog en tidsintensiv opgave. Hvis du ser på dit budget, skal du faktor i tid og omkostninger for din it-professionel til at håndtere denne opgave.

Advarsel

Før du giver brugerne adgang til andre brugeres harddiske, skal du overveje, hvem der skal dele data og hvem skal have adgang til det. Mac'er er generelt immune mod PC-virus, men kan faktisk overføre inficerede filer. Deaktiver deling, hvis du ikke længere vil tillade andre at få adgang til dine filer. En alternativ metode er at installere et delt drev på netværket, som gør det muligt for brugerne at dele filer uden at ofre sikkerhed. Selv om disse platforme er traditionelt på modsatte sider af tech verden, har det afkølet mellem pc'er og Mac'er i det mindste så vidt fildeling og forbindelsesproblemer går. På trods af alle de dårlige blod fra fortiden kan disse to rivaler nu fredeligt eksistere på samme netværk, dele de samme netværksressourcer og få adgang til hinandens filer. Uanset om det er i et netværk af to noder, 100.000 noder eller et hvilket som helst nummer mellem fil deling mellem Mac og pc er næsten lige så simpel som fildeling mellem to computere på samme platform.