Sådan bruges en trådløs kabelrouter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk kabelmodemet og tilslut den trådløse router til modemet med et Ethernet-kabel. Kablet forbinder fra RJ-45-porten på modemet til RJ-45 WAN-porten på routeren.

2.

Tænd for modemet, vent 30 sekunder og derefter tænd routeren.

3.

Slut en computer til routeren. Hvis din router har porte til kabelbaserede computere, kan du bruge et Ethernet-kabel til at oprette forbindelse til routeren for at konfigurere det. Ellers kan du konfigurere det trådløst. Hvis du er trådløs, kan du finde det trådløse netværk ved at navigere til netværksindstillingerne under Kontrolpanel i Windows eller ved at klikke på ikonet Lufthavn, der er formet som en pizza skive i øverste højre hjørne af skærmen på en Mac.

4.

Åbn en webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari eller Netscape) og indtast det standard IP-nummer, som routeren bruger. Dette vil blive inkluderet i instruktioner, men i mange tilfælde (især med LinkSys routere) er det 192.168.1.1. Indtast standard brugernavn og adgangskode til routeren, som typisk er 'admin' og 'admin' til LinkSys routere. Igen skal du kontrollere den dokumentation, der fulgte med routeren.

5.

Konfigurer indstillingerne på routeren. Hvad du skal ændre, er det trådløse netværksnavn og sikkerhedsindstillingerne. På hovedkonfigurationssiden finder du links til konfiguration af routerens navn, navnet på det trådløse netværk og sikkerhedsindstillingerne. Vælg gem indstillinger efter hver ændring, før du går til næste indstilling.

< p> 6.

Vælg netværket med din trådløse computer (ved hjælp af det nye navn, du blev ændret i trin 5) fra listen over tilgængelige trådløse netværk som beskrevet i trin 3. Indtast adgangskoden og gem den så din computer husker det og kræver ikke, at du indtaster det hver gang du opretter forbindelse til det trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • De fleste routere har en nulstillingsknap, der nulstiller den til de oprindelige fabriksindstillinger. Undgå routerproducentens krav om at installere cd'en først. Både Windows og Mac OS har de nødvendige filer indbygget til at forbinde uden nogen tredjeparts software.
  • Forlad aldrig et trådløst netværk usikret.
  • Et trådløst kabelrouter giver flere brugere (både kablede og trådløse) mulighed for at dele en fælles internetforbindelse til internettet, hvilket sparer både tid og penge. En ekstra fordel er, at bærbare brugere kan arbejde, uanset hvor de kan få et signal, hvilket er nyttigt både i hjemmet og i forretningsscenarier.