Sådan deaktiveres DHCP-funktionen i en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din computer eller laptop til routeren med et ethernet-kabel.

2.

Tilslut til IP-adressen til routerens gateway i din webbrowser ved at indtaste den pågældende adresse i webadressens tekstfelt. Gateway-adressen er angivet i din routerens brugervejledning og kan også findes ved at foretage en websøgning på routerens mærke. For eksempel er standard gateway-IP-adressen til Telus-router 192.168.1.254.

3.

Vælg 'Hjemmenetværk' i topmenuen, og klik på fanen 'Avancerede indstillinger'.

4.

Indtast adgangskoden til log ind på routeren, hvis du tidligere har indstillet det, når du konfigurerer dit trådløse internet. Hvis du ikke har det, vil standardadgangskoden blive fundet i brugerens vejledning eller på internettet. Fælles standardadgangskoder er 'admin', 'password' og 'password1'.

5.

Vælg knappen 'Konfigurer manuelt' og indtast IP- og subnetmaskeindstillingerne for din router. Disse vil blive noteret på det papirarbejde, du har modtaget fra telefon- eller kabelfirmaerne, der leverer dit DSL- eller bredbåndsinternet. Hvis der ikke er en undernetmaske til rådighed, skal du lade den være tom.

6.

Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet, der er mærket 'Enabled DHCP' (hvis det blev valgt), og klik på 'Gem'. '

7. Træk ethernetkablet ud af den trådløse router og computer, genstart routeren og genforbind den til, som du normalt ville.

DHCP, Dynamic Host Configuration Protocol, er protokollen, der anvendes af internet routere, switches og andre netværk periferi for at få den interne protokol (IP) adresse til en router eller computerenhed i et netværksmiljø. Den overordnede idé bag DHCP er at reducere mængden af ​​manuel netværkskonfiguration, der skal udføres, når du tilslutter enheder til et netværk og fjerner dem. Nogle gange kræver konfigurationen af ​​dit DSL-modem dig dog at konfigurere den tilknyttede trådløse router uden DHCP-aktiveret. Andre gange, på grund af arten af ​​driften af ​​netværksenheden, hvis IP-adresse ændres hyppigt (som nogle routere og firewalls), skal DHCP ikke aktiveres. Deaktivering af DHCP er en standardoperation på tværs af routerproducenter.