Sådan fejlfindes et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start med det indlysende. Sørg for, at strømmen er tændt, og lysene på modemet virker. Hvert kabelmodem har en række lys, så hvis de er tændt, er der strøm til apparatet, kan muligheden for en dræbte strømforsyning fjernes.

2.

Ring til fyren ved siden af ​​for at se om han får service, selvom din kabel-tv og kabel telefonlinjer virker. Sommetider er en udbredt eller lokal udbrud skyldig, og det er ikke et problem med dit kabelmodem overhovedet. Dette er et godt skridt til at begynde tidligt, for det meste fordi det undgår at spilde tid på at fejle et problem, der ikke ens er din til at begynde med.

3.

Kontroller, at kablerne er sikkert tilsluttet og korrekt siddende Et ledigt kabel mellem modemet og computeren eller routeren tillader ikke, at computeren modtager nogen internetforbindelse. Hvis du bruger en router, skal du afbryde forbindelsen og koble computeren direkte til modemet efter strømforsyning ned modemet og vent i 30 sekunder og derefter lade det genstarte.

4.

Skift dit kabelmodem med en anden, lånet fra en ven, der også er abonnent. er en god måde at fortælle dig om dit modem er problemet, eller om ledningerne fra hjælpepunktet poler til bygningen eller ledningerne i selve bygningen er skyldige. Også test af dit modem i en anden bygning kan bekræfte, om din hardware er funktionelt eller ej.

Hvis alt andet fejler, bider du kuglen og kalder kabelvirksomhedens tekniske supportlinje . Selv om du måske bliver henvist til et callcenter i Bangalore, Indien, kan de ofte diagnosticere dit kabelmodem eksternt eller bestemme, at dets MAC-nummer ved et uheld er slettet fra systemet uden egen fejl.

p>

Tips og advarsler

  • Når du tilslutter en anden computer til modemet, skal du genstarte modemet, inden du fortsætter.
  • Hvis du ringer til teknisk support af din kabeludbyder skal du ikke bruge en telefon, der er tilsluttet modemet, da du bliver afbrudt, hvis du skal genstarte modemet.
  • Mens modemmet, der tilbydes af dit kabelfirma, er så tæt på fejlbestandig som man kunne håbe på, er der tilfælde, hvor det ikke reagerer uden nogen åbenbar grund. Dette forstyrrer ikke kun e-mail og internetadgang, men ofte telefonservice, da de fleste kabeloperatører også omfatter telefonservice blandt sine andre tilbud.