Sådan installeres et bredbånds hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller hver computer, som vil blive inkluderet i dit bredbånds hjemmenetværk for at sikre, at den har en ledig Ethernet-port. Installer et Ethernet-kort i en af ​​PCI-slotsene på enhver computer, der ikke har en Ethernet-port ved at slukke for computeren, fjerne siden, tag dækslet til udvidelsesspalten ud (der skal være en lille skrue, der holder den på plads) sætte kortet i PCI slot og bruge skruen fra udvidelsessporet til at sikre kortet. Når det er installeret, skal du udskifte siden af ​​computeren og tænde computeren, så du kan installere de drivere, der fulgte med Ethernet-kortet. < /p>

2.

Se din router i nærheden af ​​dit bredbåndskabel eller DSL-modem. Tilslut modemets Ethernet-port til 'Internet' eller 'Modem' Ethernet-porten på bagsiden af ​​din router (modemmet skal være forsynet med et kort Cat 5-kabel for at gøre dette, men hvis du ikke har det så kan du bruge et hvilket som helst andet Cat 5 eller Cat 6-kabel). Slut routerens strømforsyning til, og tænd den.

3.

Slut et Ethernet-kabel til 'Computer 1' Ethernet-porten på bagsiden af ​​din router. Kør dette kabel til den computer, du vil bruge til at administrere dit hjemmenetværk. Tilslut Ethernet-kablet til Ethernet-slot på computeren, så det vil kunne få adgang til routeren.

4.

Brug IP-adressen, der blev leveret med routerenes dokumentation, log ind på routeren. Kør indstillingsguiden ombord for at indstille routerens grundlæggende konfiguration og tildele det en administratoradgangskode til sikkerhedsformål. Når du er færdig med at justere indstillingerne, genstarter routeren.

5.

Afhængigt af dit operativsystem kan din computer automatisk registrere det nye netværk og konfigurere sig selv til at bruge det. Hvis det ikke er tilfældet, skal du få besked om, om du vil køre guiden til netværksopsætning til din computer. Kør guiden ved at vælge muligheden for at få computeren til at oprette forbindelse til internettet via et netværksnav. Du får mulighed for at angive dine fildelingsindstillinger, så du kan vælge hvilke filer og mapper der kan hentes fra andre computere på netværket, og som ikke kan. Når guiden er færdig, skal computeren sandsynligvis genstarte, før alle ændringer træder i kraft.

6.

Kør et Ethernet-kabel til hver computer, der vil være på netværket, Tilslutning af computeren og routeren. Kør den samme netværksopsætningsguide på hver computer, og vælg igen muligheden for at oprette forbindelse via et netværkshub. Indstil delingspræferencer på samme måde, som du gjorde på administratorcomputeren, så lad computerne genstarte. Når de først er startet op igen, har hver adgang til det hjemmenetværk, du har oprettet.

Tips og advarsler

  • Den IP-adresse, der bruges til logge ind på en router vil afhænge af fabrikant og model. Skulle du miste instruktionerne med IP-nummeret, skal du kunne finde det på producentens websted.
  • Opret et sikkert kodeord til din router for at forhindre adgang fra andre computere.
  • Et hjemmenetværk kan gøre deling af filer fra en hjemmecomputer til en anden ganske let. Dit netværk er også en nem måde at dele en bredbåndsinternetforbindelse til hver computer i dit hus, så du kan bruge netværket som et enkelt adgangspunkt til internettet i stedet for at have en separat forbindelse til hver pc. Opsætning af et bredbånds hjemmenetværk er nemt, og når det er på plads, kan du tilføje det eller ændre dens konfiguration efter behov.