Sådan opretter du et Wi-Fi-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for alle computere på netværket. Hvis et af systemerne ikke har et trådløst kort, skal du indsætte en USB trådløs adapter og installere softwaren fra den medfølgende cd. Når alle computere er trådløse klar, skal du tilslutte strømmen til den trådløse router. på forsiden skal komme på. For at forbinde dit kabel eller DSL modem til routeren skal du slutte modemets netværkskabel til porten mærket 'LAN' eller 'Internet' på bagsiden af ​​routeren. Vent et øjeblik for routeren at starte og initialisere fuldt ud, inden du går videre til næste trin.

2.

Dobbeltklik på det trådløse ikon i nederste højre hjørne af skærm. Standardikonet, der bruges af Windows, ligner en antenne, men hvis du har installeret tredjeparts software, kan ikonet være det logotype, der tilhører den trådløse kortproducent. Hvis du er usikker, skal du holde musen over ikonet og læse beskrivelsesteksten, som dukker op, inden du klikker.

3.

Se gennem listen over tilgængelige trådløse netværk. Det kan tage op til femten sekunder, før listen vises, så vær tålmodig, da værktøjet søger efter åbne forbindelser. Din router vil sandsynligvis svare til routerens mærke eller model, så du bør nemt genkende det. Det vil normalt også være det stærkeste signal på listen over tilgængelige netværk. Dobbeltklik på den for at forbinde. Det kan tage op til 90 sekunder før forbindelsen skal udføres.

4.

Åbn din webbrowser og test din forbindelse ved at besøge et websted på internettet. Netværket er nu fuldt installeret . Hvis du vil aktivere sikkerhedsfunktionerne i den trådløse router, f.eks. WPA-kryptering og adgangskodebeskyttelse, skal du kontakte din router's dokumentation. Hvert mærke bruger et andet system, så konfigurationsmetoderne vil variere fra model til model.

Tips og advarsler

  • At dele filer, mapper og printere I netværket skal du køre guiden Netværkskonfiguration ved at klikke på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværkskonfigurationsguide', og følg instruktionerne på skærmen.
  • Sørg altid for at sikre din trådløse forbindelse for at undgå udenforstående kan få adgang til dine filer og bruge din forbindelse.
  • Nydelsen af ​​et Wi-Fi-netværk er praktisk, når du vil kunne flytte en bærbar computer til ethvert rum uden at tilslutte det, eller når det ikke er praktisk at køre et netværkskabel til placeringen af ​​en eller flere af de computere.

    Det fysiske aspekt ved oprettelsen af ​​et af disse netværk er normalt lidt lettere sammenlignet med et traditionelt kablet netværk, da der ikke er kabler at køre. Normalt tager hele processen mindre end en time .

    Enhver computer med en indbygget trådløs adapter, som f.eks. en Wi-Fi-kompatibel notesbog, er allerede klar til at gå. Mange ældre bærbare computere og de fleste desktops vil ikke komme med et trådløst kort, så man bliver nødt til at blive tilføjet. USB trådløse adaptere kan købes fra de fleste store elektronikforretninger, er nemme at installere og fungerer på både desktops og bærbare computere.