Sådan oprettes netværk med et nav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk for alle computere.

2.

Tilslut Ethernet-kortet i hver computer til navet med et Ethernet-kabel. < /p>

3.

Plug i navet.

4.

Tænd alle computere. Afhængigt af dit operativsystem og hvad du har til hensigt at bruge netværket til, kan det bare arbejde ved blot at forbinde hver computer (især hvis du bare overfører data og ikke har adgang til internettet). Hvis du planlægger at dele en internetforbindelse, der kører på en hovedcomputer, skal du sandsynligvis tage yderligere skridt.

5.

Gå til kontrolpanelet på computeren har en aktiv internetforbindelse. Klik på 'Netværk og delingscenter', og aktiver derefter guiden til netværksopsætning.

6.

Følg trinene i netværksopsætningsguiden og klik på 'Udfør'. Gør det samme på alle andre computere, der er tilsluttet netværket.

7.

Genstart alle computere.

Tips og advarsler

  • Hubs skal tilsluttes til deres egen strømkilde, så hvis du planlægger at placere en på et sted mellem grupper af computere, skal du sørge for, at der er en stikkontakt eller en forlængerledning.
  • Et computernetværk er en gruppe af indbyrdes forbundne computere, som kan kommunikere med hinanden via Ethernet-kabler, så de kan dele data. Et sådant lokaliseret netværk betegnes ofte som et LAN (lokalnetværk). Hvis en computer på LAN har adgang til internettet, kan forbindelsen deles med andre computere på LAN. Et grundlæggende værktøj til oprettelse af et LAN er et netværksnav, en enhed med flere Ethernet-porte, der muliggør sammenkobling af mere end to computere sammen.