Sådan opsættes et LAN på Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computeren, hvis den er tændt. Slut eventuelt dit DSL- eller kabelmodem til din netværksrouter ved hjælp af et Ethernet-kabel. Tilslut derefter routeren direkte til bagsiden af ​​computeren ved hjælp af et andet Ethernet-kabel. Installer enhver software, der fulgte med din router.

2.

Installer adgangspunkter på hver computer, der vil være på dit trådløse netværk. Installer softwaren til dine adgangspunkter. Hvis du installerer et kablet netværk, skal du køre Ethernet-kablet gennem din loft eller vægge fra den primære computer til den anden computer. Tilslut Ethernet-kablet til dit kablede netværk direkte til netværkskortet på dine arbejdsgruppedatamaskiner.

3.

Kør 'Network Setup Wizard', hvis du vil forbinde en trådløs netværk. Klik på 'Start', 'Mine netværkssteder' og 'Opsæt et hjem eller lille kontornetværk' på den computer, der er tilsluttet din router. Klik på 'Næste'. Klik på 'Ja' i den næste skærm, hvis du allerede har en eksisterende delt internetforbindelse. Klik på 'Nej', hvis du vil oprette en ny forbindelse. Indtast navn og beskrivelse af din computer i det næste vindue, hvis felterne ikke allerede er udfyldt. Indtast dit arbejdsgruppens navn, og vælg, om du vil aktivere fil- og printerdeling i de næste vinduer.

4.

Vælg 'Just Finish the Wizard', hvis du har Windows XP installeret på de andre arbejdsgruppedatamaskiner i dit trådløse netværk. Hvis du har et andet Windows-operativsystem på de andre computere, skal du vælge 'Opret en netværksopsætningsdisk.' Klik på 'Næste', og klik derefter på 'Afslut'.

5.

Kør 'Network Setup Wizard' på alle dine andre arbejdsgruppe computere. Brug netværksopsætningsdisken på enhver computer, der kører Windows 95, 98 eller Millennium Edition. Giv hver arbejdsgruppe computer en anden beskrivelse, men skriv det samme arbejdsgruppens navn på hver computer.

6.

Klik på 'Start', 'Tilslut til' og 'Vis alle Forbindelser 'på hver arbejdsgruppe computer. Vælg den forbindelse, der svarer til dit adgangspunkt. Vælg 'Se ledige trådløse netværk' i venstre rude, hvis din forbindelse er trådløs. Hvis du er på et kablet netværk, skal du åbne din browser for at se, om du har en internetforbindelse. Klik også på 'Start' og 'Mine netværkssteder' for at få vist andre arbejdsgruppedatamaskiner på dit netværk.

Tips og advarsler

  • Windows XP konfigurerer automatisk kablet netværk. Når dine Ethernet-kabler er tilsluttet din router, computer og adgangspunkter, er din netværksopsætning fuldført.
  • Du kan bruge netværksfunktionerne i Windows XP til at dele en bredbåndsinternetforbindelse, filer og printere. Opsætning af et lokalnetværk (LAN) er meget enklere på Windows XP end på tidligere Windows-operativsystemer. Du kan konfigurere enten et kablet eller trådløst LAN til dit hjem eller mindre kontor computere. Begge opsætninger kræver en router til hovednetværkscomputeren og et adgangspunkt eller netværkskort (NIC) for hver ekstra arbejdsgruppecomputer.