Sådan opsættes et Wi-Fi-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut en trådløs router til din internetudbyderforbindelse, enten et DSL- eller kabelmodem. RJ-45-stikket på modemets bagside er tilsluttet routerens WAN-port ved hjælp af et standard Ethernet-kabel.

2.

Tænd for modemet, vent 30 sekunder , og tænd derefter for den trådløse router.

3.

Tilslut en computer til en af ​​routerens porte ved hjælp af et Ethernet-kabel eller tilslut trådløst. Mac-brugere kan vælge det trådløse netværk ved hjælp af ikonet Lufthavn (formet som en pizza skive) i øverste højre del af skærmen. Windows-brugere kan vælge det trådløse netværk fra det trådløse ikon i proceslinjen eller ved at vælge Netværk under kontrolpanelet.

4.

Når du er tilsluttet, skal du åbne en webbrowser og indtaste URL'en til routeren. De fleste routere har en standard på 168.192.1.1, men tjek den dokumentation, der passer til din model. For at få adgang til routers konfigurationsside, skal du muligvis indtaste et standard brugernavn og kodeord, som ofte er 'admin' og 'admin'.

5.

Se over konfigurationssiden, og navigere til, hvor du vil hen til bruge links eller faner. De elementer, der er væsentlige for at ændre, er navnet på routeren selv, navnet på det trådløse netværk og den trådløse sikkerhed. Hvert område, der skal konfigureres, har en fane eller et link, der giver dig mulighed for at ændre det. Sørg for at vælge 'Gem' hver gang du ændrer en indstilling, især før du navigerer til en anden konfigurationsside.

6.

Opret forbindelse til netværket trådløst. Du bliver nødt til at genvælge netværket og gentage trin 3, fordi nu har dit trådløse netværk et nyt navn. Du skal også indtaste adgangskoden, nu hvor dit netværk er sikkert.

Tips og advarsler

  • Hvis du mister et af dine adgangskoder, kan du skal du altid nulstille din trådløse router til de oprindelige fabriksindstillinger, og gentag hele processen.
  • Et usikret netværk er en invitation til problemer.
  • Trådløse netværk er overalt, og du bliver hårdt presset for at finde et kvarter uden en. Bare at tage din bærbare computer ned ad gaden vil overraske dig med antallet af personer, der har deres egne trådløse netværk. Selvom tanken om at oprette et trådløst netværk ser skræmmende ud, det handler om så tæt på plug and play som du finder overalt.