Sådan sikres et Linksys trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få adgang til Linksys webbaserede installationsside ved at indtaste din routerens IP-adresse i adresselinjen i Internet Explorer og trykke på 'Enter.'

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode i popup-vinduet, og tryk på 'Enter'. Standard Linksys-konfigurationen er at lade feltet Brugernavn være tomt og skrive 'Admin' til adgangskodefeltet.

3.

Klik på fanen 'Trådløs' øverst på skærmen. Når du har klikket på 'Trådløs', skal du klikke på 'Trådløs sikkerhed' under den.

< p> 4. Vælg 'WPA Personal' i den første rulleliste. Når du har valgt 'WPA Personal', skal du vælge 'TKIP' på rullelisten 'WPA-algoritmer'.

5.

Skriv et kodeord i feltet 'WPA Shared Key'. Du vil bruge denne adgangskode til at oprette forbindelse til din trådløse internetforbindelse.

6.

Forlad indstillingen 'Gruppe Nøglefornyelse' på standardværdien på '3600.' Denne værdi bestemmer den hastighed, hvormed computeren opdaterer krypteringsnøglen, der sendes til tilsluttet computere.

Tips og advarsler

  • Skift din adgangskode jævnligt for ekstra sikkerhed.
  • Del kun dit kodeord med personer, du har tillid til. Enhver med dit kodeord kan få adgang til din router og kompromittere sikkerheden for dit netværk.
  • Opsætning af sikkerhed på et Linksys trådløst netværk sikrer, at begge uskadelige brugere, der 'piggyback' (brug en trådløs internetforbindelse uden tilladelse) og flere ondsindede brugere fra at få adgang til dit netværk.
    To krypteringsmetoder, der bruges til at sikre trådløse routere, er trådløse tilsvarende privatliv (WEP) og Wi-Fi-beskyttet adgang (WPA). WPA blev udviklet som reaktion på sårbarheder, som er forbundet med WEP-krypteringsteknologi.
    Fordi WPA understøtter krypteringsmetoder med højere sikkerhed, såsom brugerspecifikke nøgler, roterende nøgler og godkendelsescertifikater for at bekræfte forbindelsessessioner, resulterer det i et sikrere netværk end WEP.