Sådan tilsluttes en trådløs N Home Router til en pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk for pc'en, som du planlægger at oprette forbindelse til internettet via din trådløse N-router. Fjern sidepanelet, så du har adgang til indersiden af ​​pc'en, og vælg derefter en udvidelsesspor for at installere dit trådløse N-modtagerkort i. Fjern den lille skrue fra udvidelsesslidsdækslet ved hjælp af din Phillips skruetrækker, sæt dækslet og skruen til side; Tilslut modtagerkortet sikkert til spalten, og brug skruen til at montere den på plads. Glem ikke at vedhæfte modtagerkortets antenne, efter at kortet er installeret.

2.

Udskift sidepanelet på din computer og genstart. Dit operativsystem skal genkende den nye hardware, du har installeret, og vil bede om at installere driverne til modtagerkortet. Brug driverdisken, der fulgte med det trådløse kort til at installere driverne, og genstart derefter din computer igen.

3.

Slut din trådløse N-router til dit modem via Ethernet-kablet leveres med dit modem. Tilslut strømkablet til routeren, og vent et øjeblik, da det går igennem opstartsrutinen (du skal se flere lys på routerens flash, selvom den nøjagtige opstartsrutine afhænger af producenten). Så snart lysene stabiliseres, sender routeren et signal.

4.

Kør dit operativsystems netværksforbindelsesguide. Guiden giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et trådløst netværk, skal du blot følge vejledningen på skærmen. Hvis guiden ikke giver dig en trådløs mulighed, skal du afslutte guiden for at konfigurere dine netværksindstillinger og derefter højreklikke på det trådløse ikon i proceslinjen. Vælg 'Opret forbindelse til et trådløst netværk' (den nøjagtige tekst kan afvige) fra den menu, der åbnes.

5.

Log ind på routeren ved hjælp af den IP-adresse, der fulgte med routeren s opsætningsvejledning for at indstille routerens trådløse internetindstillinger. Dette giver dig mulighed for at oprette en krypteret sikkerhedsnøgle (som du skal indtaste på din computer ved at gå igennem 'Connect to a Wireless Network' -trinet igen, du bliver bedt om sikkerhedsnøglen denne gang, før du bliver tilladt at oprette forbindelse). Du kan også indstille et kodeord til routerns administratorkonto for yderligere at forbedre netværkssikkerheden.

6.

Gentag installations- og netværksforbindelsesprocesserne på enhver anden computer, du ønsker at Tilslut til din trådløse N-router. Husk at du skal indtaste din sikkerhedsnøgle på hver computer, så sørg for at du har den skrevet ned.

Da trådløs teknologi er avanceret, er der udviklet forskellige signalstandarder til at betyde mere effektive trådløse signaler med hurtigere overførselshastigheder og en længere række tilslutningsmuligheder. Den første af disse standarder var trådløs B, efterfulgt af trådløs G. Selvom G var kompatibel med trådløse modtagere og enheder designet til B, kunne de ikke fuldt ud udnytte den udvidede signalstyrke, som G tilbød. Med fremkomsten af ​​trådløse N forekom den samme kompatibilitet; et trådløst N-signal er i stand til at arbejde med B og G-enheder, men disse enheder vinder ikke fuldt ud af den trådløse N's forbedrede signalstyrke. Når du opretter et trådløst netværk med en trådløs N-router, skal du sørge for at bruge komponenter, der er udformet til at udnytte det trådløse N-signal fuldt ud.