Typer af kryptering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Manuel kryptering

Manuel kryptering er en type, der indebærer brug af krypteringssoftware. Disse er computerprogrammer, der krypterer forskellige bit af information digitalt. Manuel kryptering involverer brugerens deltagelse fuldstændigt. De filer, som han ønsker at kryptere, vælges, og derefter vælges en krypteringstype fra en liste, som sikkerhedssystemet giver. Dette er fantastisk til pc'er, fordi det giver en bruger mulighed for at kryptere personlige filer på en måde, der passer til ham og dermed beskytter personlige materialer på en computer.

Gennemsigtig kryptering

Gennemsigtig kryptering er en anden type computerprogramvarekryptering. Den kan downloades på en computer for at kryptere alt automatisk. af de sikreste typer kryptering, der er tilgængelige, fordi det ikke giver noget som kan blive glemt, når man bruger manuel kryptering. Hver eksekverbar applikation og fil, der er oprettet i computeren, har en krypteret kopi, som kan modstå strømstigninger og beskytter oplysninger, hvis en computer bliver stjålet.

Symmetrisk kryptering

Ikke alle krypteringer sker via et softwareprogram. Du kan nemt kryptere oplysninger selv. En af de enkleste måder at gøre dette på er via symmetrisk kryptering. Her falder et brev eller et tal sammen med et andet bogstav eller nummer i krypteringskoden. Du kan oprette koden selv - for eksempel a = 1, b = 2 og så videre. Du kan tage enhver skriftlig tekst og erstatte bogstaver og tal for deres kodede modstykke, og dermed kryptere teksten.

Asymmetrisk kryptering

Asymmetrisk kryptering er en sikker og nem måde, der kan bruges til at kryptere data, som du modtager . Det sker generelt elektronisk. En offentlig nøgle er givet til, hvem du vil have eller offentliggjort et sted for offentligheden at se. De kan så kryptere oplysninger ved hjælp af nøglen og sende den til dig. Dette gøres ofte, når du skriver e-mails. Men for at dechifrere den krypterede kode er der en anden nøgle, en privat, som kun en person har. Dette betyder, at mens nogen kan kryptere dataene med den offentlige nøgle, kan den kun læses igen af ​​hvem der har den private nøgle.

Email-kryptering

Som nævnt bruger emailkryptering typisk asymmetriske krypteringsmetoder. Dette medfører, at e-mails, der modtages, ikke kan læses af andre, f.eks. Hackere, der måske forsøger at komme ind i en e-mail-indbakke. Der er to typer krypteringsmetoder, der bruges med e-mail. Den første er, når en centralstation, som en e-mail-udbyder, har den eneste beslutning, hvem der får den private nøgle til e-mailen. Dette gives normalt kun til brugeren af ​​en e-mail-adresse. Den anden type giver brugeren kontrol over hvem der får nøglen. Dette betyder, at de kan tillade andre at læse krypterede e-mails med den private nøgle, de er givet. Kryptering er en proces, der tager information og transkriberer den til en anden form, som ikke kan læses af enhver, der ikke har krypteringskoden. Afhængigt af typen af ​​kryptering kan oplysninger vises som forskellige tal, bogstaver eller symboler. Dem, der arbejder i krypteringsfelter, gør det til deres job at kryptere oplysninger eller at bryde koder for at modtage krypteret information.