Fordele ved at have en internetadgang regulativer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internetforordning og filtreringssystemer

Et internetfiltreringssystem, som WebMarshal, WebSense eller NetNanny, omfatter typisk to hovedfaktorer: 1) Sporing og rapportering af besøgte websites og 2) Blokering af bestemte steder, der vides at være skadelige eller uden for rammerne af de websteder, der er tilladt af politikken. Internet filtreringssystemer bruges hjemme og på arbejdspladsen. Disse systemer kaldes nogle gange som 'indholdsfiltreringssystemer' og mindre ofte som 'censorware'.

Fordele ved et internetfiltreringssystem derhjemme

I hjemmet giver internettet filtrering behov for hvorvidt din børn surfer. Internetfiltrering omfatter ikke bare sporing, men også 'blokering' af visse mindre end sunde internetsider. Værktøjer som NetNanny gør det muligt for forældre at: 1) Kontroller præcis, hvilke websteder børnene besøger, blokering af de websteder, som forældrene vælger som uacceptable (typisk bruges en af ​​to metoder - a) Bloker ALLE SITER, undtagen de forælder angiver som 'tilladt 'eller b) Tillad alle websteder, undtagen de forælder angiver som' blokeret '); og 2) Se brugsanvisninger, der angiver de websteder, deres børn har besøgt.

En af fordelene ved et internetfiltreringssystem til hjemmet omfatter at kunne se potentielle sociale og adfærdsmæssige problemer med et barn. For eksempel: hvis barnet kun surfer til websteder, der involverer 'bombefremstilling', kan det tyde på andre underliggende problemer. Det samme gælder, hvis barnet kun besøger pornografi, gambling, banderelaterede og hackende hjemmesider - denne adfærd kan tyde på dybere problemer med barnet. Sådanne internetfiltreringssystemer sammen med nyere inkarnationer og funktioner som f.eks. spyware og malware-begrænsning (f.eks. Microsoft's Defender eller AdAware), og pop-up-blokering forhindrer eller reducerer forekomsten af ​​spyware-, phishing- og browser-omdirigeringer (også kaldet 'kapring'), hvilket ellers kunne føre til infektioner af trojanere, vira og orme, hvilket fører til tyveri og potentiel udnyttelse af følsomme private data (herunder identitetstyveri), tyveri af ejendom, penge og intellektuelle aktiver. Et andet aspekt af internetfiltrering er indbygget browser filtrering.Dette er tilgængeligt i alle større browsere, herunder Internet Explorer og FireFox. Browserbaseret internetfiltrering giver dig mulighed for at liste (ved hjælp af statiske websteder i browserindstillingerne eller ved hjælp af en PAC-fil) give lov til ed sites 'og' restricted sites '. Browserfiltrering indeholder også popup-blokering, som nu er indbygget i de fleste internetbrowsere. Sådanne internetfiltreringssystemer beskytter surferens privatliv og identitet ved at giver ham kun adgang til specifikke kendte gode (tillid) websteder; og ved at blokere potentielt skadelige adware og ondsindede ActiveX- og Java-baserede applikationer, som ofte kan skjules som legitime annoncer og tilbud.

Fordele ved internetfiltrering af e-mail

Indtil videre har diskussionen været udgående, Web-baseret internetfiltrering. Et andet område med internetfiltrering er den indgående e-mail. Alle e-mails sendes via design, fra en kilde (afsender) på internettet til en destination (modtager) via internettet.

Indgående internetfiltrering af 'spam' (uopfordret kommerciel e-mail) har mange af de samme fordele ved udgående webbaseret filtrering, herunder reduktion i eksponering for spyware, phishing-forsøg, orme og vira. Hvis du som modtager aldrig modtager en skadelig spambesked, fordi den er blevet filtreret ud, før du når din postkasse, er du blevet isoleret yderligere fra potentielt skadelige internetforstyrrelser.

Værktøjer som MailMarshal (Marshal Software) leverer filtrering på internettet via e-mail og spam-blokering. På hjemmefronten giver Microsofts egen Outlook junk-mail-filtrering et vist indtryk af indgående e-mail-beskyttelse. Desuden indeholder de fleste større antivirusprogrammer nu e-mail-virus-kontrol og spamfiltrering som led i deres indbyggede eller valgfrie funktioner.

Fordele ved internetfiltrering via softwarebaserede firewalls

Derudover kommer mange kabelmodemer, DSL-routere og trådløse routere med indbyggede firewallfunktioner til at blokere indkommende ondsindet internettrafik. Også softwarebaserede firewalls som f.eks. Microsofts egen Windows Firewall (nu en indbygget tjeneste i Windows) og ZoneAlarm (Zone Labs) giver McAfee's Personal Firewall både indgående og udgående internetfiltrering for at forhindre onde programmer at forårsage skade på hjemmecomputeren og hjemmenetværk.

Fordele ved et internetfiltreringssystem på arbejdspladsen

Under arbejdet giver internetfiltrering sporing af, hvor dine medarbejdere surfer, samt blokering af visse ikke-forretningsmæssige forhold ed websteder, der falder uden for virksomhedens politik for 'accepteret erhvervsmæssig brug af virksomhedens computere'. Værktøjer som WebMarshal, WebSense, WebTrends (Interenet usage reporting), Microsofts ISA (firewall) og Proxy-servere, Cisco's ASA firewalls, WatchGuard firewalls og CheckPoint firewalls, giver blandt andet mulighed for internetfiltrering og rapportering. Husk, at firewalls ikke kun udsender internet-filtrering og blokering (samt omdirigering), de giver også blokering og omdirigering af al eller angivet indgående internettrafik.

Internetfiltrering giver rapporter om en bruger s internetaktivitet.Disse rapporter omfatter: 1) Top sites (typisk de 10 mest besøgte steder i en bestemt periode - generelt en uge), og 2) Top surfere (typisk de 10 personer, der bruger den mest internet båndbredde.) Alle rapporter omfatter: brugernavn eller identifikator, navn og / eller IP-adresse for besøgte steder, besøgets varighed og specifik webadresse (weblink), der er besøgt. Sådan internetfiltrering på arbejdspladsen sikrer virksomhedens retlige beskyttelse i tilfælde af at det er nødvendigt forfølge handlinger mod ansatte for ikke-erhvervsmæssig eller ondsindet brug af sine internetressourcer. Sådan internetfiltrering og rapportering kan også give værdifulde oplysninger om kapacitetsplanlægning ved at hjælpe netværksadministratorer med at bestemme internetforbrug pa terns, tider med sværeste internetforbrug og mætningsniveau på virksomhedens internetlinje.

Desuden giver virksomhedens antivirusprodukter, herunder dem, der er bygget til at tjekke mod Microsoft Exchange-e-mail, endnu et lag af internet filtrering og beskyttelse mod potentielt skadeligt og ondsindet e-mail-indhold. De standard antivirusprodukter til servere og arbejdsstationer, herunder Norton, McAfee og Microsofts egen Forefront, giver også det ekstra lag af internetfiltrering, der forhindrer eller reducerer forekomsten af ​​virksomhedens netværk og datakorruption og kompromis.

Fordele ved et internetfiltreringssystem på arbejdspladsen - HIDS, NAP, NAC

Derudover kan en del af et internetfiltreringssystem omfatte Network Intrusion Detection Systems (NIDS), Host Intrusion Prevention Systems (HIPS) og Host Intrusion Detection Systems HIDS) Disse internetfiltreringssystemer opdager skadelig netværks- og internetaktivitet og giver nyttige beskeder og alarmer baseret på signaturer og heuristik (atypiske netværk og systemaktiviteter og -mønstre). SecureWorks er et af de tilgængelige NIDS-produkter for virksomhederne, hvilket giver en brugervenlig portal og forskellige eskaleringspunkter og underretningskapacitet.

Netværksadgangsbeskyttelse (NAP) og Network Access Control (NAC), som er der udvikles af Cisco, Microsoft og andre leverandører, giver et endnu dybere niveau af internetfiltreringsbeskyttelse. NAP-systemer sikrer, at visse systemer uden for virksomhedens netværk kontrolleres fuldt ud, før de giver mulighed for at oprette forbindelse til virksomhedens netværk. NAP-systemer verificerer, at sådanne VPN-tilsluttede arbejdsstationer har acceptabelt antivirus og andre beskyttelses- og forebyggelsesmekanismer up-to-date og på plads, før de giver mulighed for at oprette forbindelse til virksomhedens netværk via det offentlige internet via firmaets VPN. Et internetfiltreringssystem giver mange fordele både hjemme og på arbejdspladsen. Sådanne systemer giver privatlivets fred og identitetsbeskyttelse, forebyggelse af identitet og finansiel tyveri, forebyggelse af misbrug af virksomhedens computerressourcer, blokering af spyware og browser omdirigeringer (browser hijacking) og forebyggelse eller mindskelse af eksponering for trojanere, vira og orme.