Gendannelse af et administratoradgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Det er altid vigtigt at enten vælge en administrativ adgangskode, som du kan huske eller skrive ned adgangskoden et sted, som du kan finde det, hvis du har glemt det. Men der er den sjældne omstændighed, hvor du kan ikke huske, hvad adgangskoden er, og du kan ikke huske, hvor du har lagt papiret med adgangskoden på det. I disse tilfælde er der stadig en metode, hvor du kan gendanne dit administrative kodeord.

System Gendan

En af de første metoder, som du kan forsøge at gendanne administratoradgangskode til, går tilbage til et senere systemgendannelsespunkt. Dette fungerer kun, hvis du har adgang til din computer som en ikke-administrativ bruger, og du har givet andre brugere nok adgang til at kunne vende tilbage til tidligere systemgendannelsespunkter.Dette vil ikke give dig din nuværende adgangskode, men det kan muligvis vende systemet tilbage til et punkt, hvor du havde en tidligere adgangskode, som du husker. Hvis du har haft samme adgangskode til hele tiden du har ejet computeren, eller du har ikke adgang til systemgendannelse via andre brugerprofiler, så er det ikke en mulighed.

Parallel operativsystem

En anden mulighed, du måske vil prøve, er at installere et parallelt operativsystem. For at gøre dette skal du installere et separat operativsystem på samme harddisk og derefter manipulere din standard screensaver af det gamle operativsystem ved at bruge dit nye operativsystem. Denne proces fungerer kun for Windows 2000-operativsystemer og de fleste operativsystemer før 2000. For mere detaljerede oplysninger om denne proces, se afsnittet Ressourcer i denne artikel.

Tredjepartsværktøjer

Der er en tredjedel af tredjepartsværktøjerne -party-softwareværktøjer til rådighed, der kan hjælpe dig med at hente eller ændre en administratoradgangskode. Disse værktøjer må kun bruges på en computer, som du har fuld adgangsret til. Hvis du bruger disse værktøjer på en computer, som du ikke har rettigheder til, er den ulovlig og strafbar ved lov. For en liste over tredjepartsværktøjsudbydere skal du besøge linket 'Password Recovery Resources' i afsnittet Ressourcer.

Format

Hvis alle andre muligheder ikke har været med til at hjælpe dig med at gendanne dit administratoradgangskode, er din eneste anden mulighed at formatere harddisken og geninstallere operativsystemet. Hvis dette er tilfældet, skal du få adgang til operativsystemet via en ikke-administrativ bruger til eksternt sikkerhedskopiering af filer, som du ønsker at gemme. Hvis du har filer, der kun er tilgængelige af en administrator, vil de gå tabt. Når operativsystemet er blevet formateret og geninstalleret, kan du vælge en ny adgangskode til administrativ adgang. Sørg for at vælge en ny adgangskode, som du vil huske eller beholde en papirplade, som du nemt kan få adgang til.