Grundlæggende om hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Med hjemmenetværk kan brugerne dele filer mellem computere, dele en eneste internetforbindelse mellem flere forskellige computere, bruge printere, der er forbundet til helt forskellige computere, og også at afspille indspillede videoer, tv-shows , og digital musik tilgængelig på en computer eller endda en XBox 360.

Opsætning

Oprettelse af et hjemmenetværk involverer forbindelse online, valg af netværkstype og køb af netværkshardware, opsætning af enten et kablet netværk eller trådløst netværk, og derefter forbinde computere, der kører Windows 2000, Windows XP eller Windows 98. Oprettelse af netværket er ekstremt nemt og ikke tidskrævende overhovedet.

Fildeling

Filer kan nemt deles med hjemmenetværk. Med hjemmenetværk skal filer aldrig igen kopieres til disketter eller USB-flashdrev for at overføre dem til forskellige computere. Når en computer er oprettet for at dele filer frit, kan de ved hjælp af Windows Stifinder åbne dem fra separate computere, der er tilsluttet hjemmenetværket.

Printerdeling

Mere end en printer er ikke nødvendigt, selvom du har mere end en computer. Hvis du bare opsætter dine computere og printer til et hjemmenetværk, kan printeren bruges fra en enkelt computer tilsluttet hjemmenetværket. Det eneste, der er vigtigt at huske er at holde computeren, som printeren er direkte forbundet til, til enhver tid tændt.

Netværksforbindelser

Det er vigtigt at vide, hvordan du styrer dine netværksforbindelser i dit hjemmenetværk. Netværksforbindelsesindstillingerne i Windows dikterer præcis hvordan computere vil oprette forbindelse til netværket. For at opretholde netværksforbindelser skal brugerne klikke på 'Start' og derefter gå til 'Kontrolpanel' og derefter klikke på 'Netværk og internetforbindelser'. Etablering af hjemmenetværk kan være yderst hjælpsomt, uanset om du ønsker at gøre dit kontorsystem lettere at navigere eller sende musikfiler. Oprettelse af et hjemmenetværk kan hjælpe en bruger med at få meget mere brug af sin computer og gøre oplevelsen signifikant mere fornøjelig.