Hvordan giver du tilladelse til et computernetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg det emne, der kræver tilladelse til det. Elementer, der kan gives tilladelser, omfatter filer, mapper, diskdrev, printere og andre enheder. Du kan finde alle disse elementer i Windows Stifinder.

2.

Højreklik på det element, du har valgt. Dette vil hente genvejsmenuen. Ved eller nær bunden af ​​denne menu vil du se menupunktet Egenskaber.

3.

Venstre-klik på Egenskabs-elementet i menuen. Dette vil bringe egenskabsvinduet til elementet op.

4.

Klik på fanen Sikkerhed øverst i vinduet. Antallet af faner og indstillinger varierer afhængigt af det element, du har valgt.

5.

Klik på redigeringsknappen midt i vinduet. Dette åbner et Tilladelsesvindue. Øverst i vinduet vises en liste over brugere og grupper.

6.

Klik på den bruger eller gruppe, som du vil give tilladelser til øverst i vinduet.

7.

Klik på afkrydsningsfeltet i nederste halvdel af vinduet ud for den tilladelse, du vil give. Sørg for at du markerer feltet i den første liste under ordet Tillad.

8.

Klik to gange på OK, og tilladelsen vil blive givet.

Tips og advarsler

  • Hvis brugeren ikke vises i listen for tilladelser, kan du tilføje brugeren med knappen Tilføj.
  • Pas på, når give tilladelser til gruppen Alle, fordi det vil give alle adgang til varen.
  • Administrering af en computer og et computernetværk kan være en kompleks opgave. Jo flere computere der er på dit netværk, kan den mere komplekse og detaljerede overvågning af netværket og tilladelserne være. Hvis du har en centraliseret server, kontrolleres de fleste tilladelser derfra af dygtige systemadministratorer. Men hvis du har et mindre netværk eller et hjemmenetværk og administratorrettigheder, er tilføjelse og kontrol af tilladelser ikke for kompliceret.