Sådan Spot Falsk Phishing Websites

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identitetstyveri er blevet et verdensomspændende problem, og falske websteder bidrager til forbrydelsen. 'Phishing' (udtalt 'fiskeri') er et trick, som kriminelle bruger til at gøre websites virker legitime og narre folk til at give ud adgangskoder eller kreditkortoplysninger.

2.

Når du surfe på internettet, udlever aldrig oplysninger, medmindre du er sikker på, at den webadresse, som du er tilsluttet til, er den egentlige virksomhed, som du ønsker at kommunikere med. Svindlere bruger ofte e-mails til direkte modtagere på falske hjemmesider. Følg aldrig links fra e-mails, hvor du vil udlevere personlige oplysninger. Giv aldrig personlige oplysninger, medmindre du selv har indtastet webadressen i din browser. Du kan modtage en e-mail, der siger, 'Din PayPal-konto skal du indtaste dine oplysninger, ellers bliver den slettet på grund af inaktivitet. Klik her for at rette.' Du kan derefter klikke på linket, der mener, at det tager dig PayPal, men i stedet leder det dig til et falsk websted lavet til at ligne PayPal. Det kan indeholde logoer og få det nøjagtige udseende af hvad du forventer hos PayPal. Når du er der, bliver du bedt om at indtaste dit kodeord og andre kontooplysninger. Hvis du gør det, vil du give det til en skurk!

3.

En måde at kontrollere destinationsadressen til et email link er ved at undersøge webadressen, hvilket er den webadresse, der vises i navigeringsbjælken i din browser. Den grundlæggende struktur skal være www.companyname.com. Vær mistanke om adressen på firmanavnet vises overalt undtagen umiddelbart før domæneudvidelsen (.com, org, .net osv.). For eksempel er www.companyname.com/paypal ikke på PayPal s websted. Det er en side på companyname.com-webstedet.

4.

En anden måde at kontrollere et link på i din email er at holde musen over linket. En tekstboks vises og viser den faktiske adresse. Hvis destinationsadressen ikke er den samme som den, der vises i din email, skal du være mistænksom.

5.

Undgå at følge links fra e-mails, og du vil være mindre tilbøjelige til at falde offer for phishing.

Undgå at blive offer for 'phishing' Internet-svindel.