Sådan bruger du Telnet i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk DOS-kommandoprompt op. Gå til nederste venstre hjørne af din skærm og klik på 'Start'. Klik derefter på 'Programmer' og derefter 'Tilbehør'. Under Tilbehør klik på en indstilling kaldet 'Kommandoprompt.'

2.

Du skal nu se en lille sort grænseflade. Det betyder, at du nu er klar til at Telnet til en anden computer.

3.

Indtast Telnet og derefter navnet på computeren eller IP-adressen til den pågældende computer. Eksempler er:
- Telnet www.webaddress.com
- Telnet 205.747.107.4

4.

Du bliver nu bedt om dit brugernavn og adgangskode. Indtast dit brugernavn ved 'Log ind', og indtast derefter adgangskoden. Når du har logget på den eksterne computer, og computeren har accepteret dine legitimationsoplysninger, er du klar til at begynde at arbejde på den computer.

5.

Manipulere filer, udføre kommandoer eller løbe programmer på fjerncomputeren.

Tips og advarsler

  • Ofte kan du simpelthen bruge webadressen til computeren, men nogle gange bruger du internettet IP-adresse, der består af fire numre afbrudt af perioder.
  • IP-adresser ændres, så sørg for at du har den nyeste. Serveradministratoren kan hjælpe dig med at erhverve dette.
  • Telnet er en meget praktisk funktion, der gør det muligt at styre en anden computer fra ethvert skrivebord, der er forbundet til internettet. Inden for Windows kan du trække en DOS-prompt og derefter bruge Telnet til at oprette forbindelse til den computer, du skal arbejde på. Når du er tilsluttet, kan du administrere computeren som om du faktisk var på den computer.