Sådan får du adgang til en computer eksternt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download den nyeste gratis version af VNC (Virtual Network Computing) fra ressourcelinket i slutningen af ​​denne artikel. Følg trinene. Når du er installeret, skal du køre VNC-serveren ved at gå til Start - Programmer - RealVNC og vælg 'Kør VNC-server.' Du bliver bedt om at indtaste et kodeord, som alle, der forsøger at oprette forbindelse til serveren, også skal indtaste.

2.

Dobbeltklik på VNC-ikonet på proceslinjen for at komme til valgmenuen. Kør softwaren og indtast IP-adressen på din VNC-servercomputer (for at finde din hjemme-systemets eksterne IP-adresse, gå til startkørsel og skriv 'cmd' for at hente kommandoprompten og skriv derefter 'ipconfig'). Du bliver bedt om adgangskoden, når forbindelsen er foretaget.

3.

Hvis du bruger DSL eller en anden ikke-statisk IP-internettjeneste
skal oprette en konto hos en af ​​de mange gratis dynamiske DNS-udbydere. Se 'Ingen-ip' ressourcelinket i slutningen af ​​denne artikel for en sådan udbyder. Indtast den URL, du vil blive leveret i stedet for en IP-adresse .

Tips og advarsler

  • Virtual Network Computing anbefales ikke til erhvervsmæssig brug uden yderligere sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. en VPN.
  • Adgang til og kontrol af en computer fjerner hele skrivebordet på din hjemmecomputer eller en andens computer til den computer, du bruger i øjeblikket. Dette giver dig adgang til en computer, der ikke er i din nuværende placering, hus eller forretning.

    Der er gratis fjernbetjeningssoftware, der gør det muligt at betjene din hjemmecomputer fra en fjernbetjent, internetbaseret computer.