Sådan får du din forbindelse og dine netværksdata

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvad er IP? En IP-adresse er en kode på 4 byte, adskilt af perioder, som kan have værdier mellem 0 og 255 (Eksempel: 127.0.0.1). Bruges til at identificere en vært (computer eller server) på et netværk, enten lokalt eller omfattende.

Vi skal skelne mellem IP og Private IP-netværk og IP eller offentligt internet.

Den private IP har computeren eller en netværksenhed i den, dvs. koden til at lokalisere inden for et lokalnetværk.

IP-tjenesten er en, der har en computer eller et netværk til at kommunikere indbyrdes og et bredt netværk (WAN - Internet). Dette kaldes en offentlig IP, som når du opretter forbindelse til en anden vært, sendes denne adresse som en parameter, så du kan svare.

Kan den offentlige og private IP det samme? Hvis en enkelt computer, der ikke tilhører et netværk, og tilsluttes ved hjælp af et modem eller en router i en enkelt, er de to IP'er lig med hinanden, da netværksoplysningerne opnås direkte fra den enhed, der tilvejebringer forbindelsen.

Hvis du har en multi-router eller et netværk, er disse IP'er forskellige.

2.

Hvordan finder jeg ud af, hvad min offentlige IP-adresse ?

Andre metoder er at kende din offentlige IP-adresse på en IRC-klient som mIRC, der forbinder til en server, som du viser din IP og din lokale vært:

[09:35 ] Lokal vært: B-252-46-ADSL.red.retevision.es (62.175.46.252)


I mIRC kan du også bruge kommandoen / / sige $ip for at vise til os (altid i et statusvindue, fordi hvis du gør det på en kanal, viser det din IP på den pågældende kanal)

I mIRC-indstillinger er forbindelsespunktet - lokal info, herunder din offentlige IP-adresse vises, når du er tilsluttet en server.


Hvordan får jeg min private IP?

Fra en meget enkel måde. I de tilfælde, der er beskrevet ovenfor (ikke at være netværk og have modem eller router Single) er offentlige IP og private de samme. Ellers er det nogle måder at finde ud af:

Brug af MS-Dos: Åbn et MS-DOS-vindue (Start-run-cmd) og kør følgende kommando: ipconfig / all
< br /> Med denne kommando får vi nok information, navnet på vores vært, IP-adressen til gatewayen (vores router's private IP), DNS-servere og den fysiske adresse på vores netværkskort (MAC)

3.

Kan jeg have mere end en privat IP på en enkelt computer?

Hvis du har mere end et netværkskort på samme computer, enten ethernet eller trådløst, kan hvert netværkskort have en anden IP-adresse konfigureret. Hvis de to havde den samme private IP, blev de aktiveret på samme tid, vil der opstå fejl.

Kan du indstille den private IP? Hvis det faktisk er mere tilrådeligt, samt åbning af havneoperationerne er mere pålidelige. Du kan også lade din router håndtere automatisk sende en privat IP med DNS og noget udstyr.

I konfigurationen af ​​netværkskort kan du konfigurere disse parametre - u0026 gt; Start - Indstillinger - Netværksforbindelser - u0026 gt; og højreklik på egenskaber for det kort, du vil konfigurere. (De kan vise lokalnetforbindelse -> Ethernet- eller trådløse netværkstilslutninger -> Trådløst

Vælg indstillingen Internet Protocol (TCP / IP), det følgende vindue

4.

Hvis feltet sæt Hent en IP-adresse automatisk og routerens DHCP-server er aktiveret, fås IP'en fra lukket automatisk, ligesom undernetmasken og DNS. Dette har ikke altid samme private IP.


Manuel konfiguration

Hvis du konfigurerer det manuelt, bør du være som følger:

Hvis den private IP-router ( Gateway) er for eksempel vist i billedet (192.168.0.1) IP-netværket skal være inden for dette område, dvs. de første tre byte skal være ens, sidstnævnte kan variere mellem 2 og 255.

Subnetmasken skal altid være 255.255.255.0 og gatewayen, routerens Private IP.

DNS-adresserne er IP-adresserne på navneservere, der skal bruges. Leveres af dit internet Tjenesteudbyder.

Du ved hvad vi er gett ing DNS-serverens navne. For at finde ud af, skal du bare løbe fra et MS-DOS-vindue (Start-run-cmd) og indtaste denne kommando: nslookup.

Denne kommando er nyttig, fordi hvis du ikke finder nogen server til løbe, det kunne ikke navigere selv har internetadgang til tjenester som Messenger, email, IRC osv.

Det tjener også at møde den primære DNS-server, der skal bruges, når den er indstillet til at hente DNS-adresser automatisk.

Der er nogle indstillinger, der ofte behøver at vide for at udføre bestemte opgaver, f.eks. Åbning af porte eller monteringsservere. Jeg vil vise dig, hvordan man får dem.