Sådan får du trådløst internet på en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om den bærbare computer har et indbygget trådløst internetkort. Hvis den bærbare computer allerede har trådløse funktioner, skal du springe til trin 3. På en pc skal du klikke på 'Start' og klikke på 'Kontrolpanel.' Gå til netværkets kontrolpanel. Microsoft Windows vil liste eventuelle netværkskort, hvis de er installeret på den bærbare computer. På en Mac skal du klikke på det trådløse ikon i øverste menulinje. Hvis ikonet er deaktiveret, er et trådløst kort ikke blevet installeret på den bærbare computer.

2.

Installer en trådløs internetadapter. Store trådløse netværksproducenter, som D-Link, Belkin og Netgear, sælger USB-adaptere, der øjeblikkeligt tilføjer trådløse internetfunktioner til en bærbar computer ved blot at sætte USB-adapteren i computerens USB-port. Ved hjælp af en USB-adapter er det typisk lettere at installere end at åbne laptop-kabinettet og installere et trådløst kort. Et link til anmeldelser af trådløse USB-adaptere findes i afsnittet Ressourcer i slutningen af ​​denne artikel.

3.

Aktiver trådløse funktioner på den bærbare computer. På en pc skal du klikke på 'Start' -menuen og klikke på 'Kontrolpanel.' Naviger til netværkets kontrolpanel. På fanen Trådløs skal du vælge et åbent trådløst netværk og klikke på 'Connect.' Gem dig selv tid fremtiden ved at indstille dine præferencer for at få den bærbare computer automatisk tilsluttet et åbent netværk. På en Mac skal du klikke på Apple-ikonet i øverste menulinje og vælge 'Systemindstillinger.' Klik på 'Netværk' og vælg et åbent trådløst netværk. vil nu oprette forbindelse til dette trådløse internetnetværk.

4.

Fastgør det trådløse netværk, hvis du ejer og betjener det netværk, du bruger i øjeblikket. Dette kræver, at du får adgang til kontrolpanelet på din trådløse router. Typisk kan man få adgang til kontrolpanelet ved at indtaste routerens IP-adresse i din webbrowser. De fleste routere bruger 192.168.1.1 IP-adressen, men du skal muligvis høre producentens manual, da hver trådløs router er anderledes. Slå kryptering og adgangskodebeskyt det trådløse netværk, så kun din bærbare kan få adgang til netværket.

Tips og advarsler

  • Trådløse USB-adaptere er nemmere at installere på en bærbar computer end et trådløst internet-kort, hvilket indebærer åbning af bærbar kabinett og installation af egentlig hardware.
  • Laptops er bærbare computere, der ofte kan gøre meget af de samme ting som stationære computere, men i mindre og mere kompakt form. En bærbar computer giver en individuel fleksibilitet med hensyn til hvor hun kan arbejde på en computer. Tilføjelse af trådløse internetfunktioner til en bærbar computer øger dets bærbare produktivitetspotentiale. Lær hvordan du får trådløst internet på en bærbar computer for at surfe på internettet og tjekke din email hvor som helst der er et trådløst internet signal.