Sådan installeres Windows XP SP3-netværket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gør de fysiske forbindelser mellem computere ved at tilslutte dem til hinanden med et netværkskabel. Når mere end to computere er sammenkoblet sammen, skal de være tilsluttet en netværksstyringsenhed som en router, switch eller hub. Hvis dette er et trådløst netværk, skal du sørge for, at den trådløse router er tændt, inden du fortsætter.

2.

Åbn guiden Netværksopsætning på en af ​​computerne. For at gøre det skal du klikke på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel'. Derefter skal du klikke på 'Network Setup Wizard.' Du kan også få adgang til denne guiden ved at gå til 'Mine netværkssteder' fra skrivebordet eller klikke på 'Start' menuen og derefter klikke på 'Konfigurer et hjem eller lille kontor netværk'.

3.

>

Klik på 'Næste' i guiden Netværksopsætning for at starte konfigurationen. Du bliver bedt om at navngive denne computer. Ethvert navn du ønsker kan bruges, så længe hver computer har sit eget navn. Du skal bruge et ord, der identificerer hver enkelt computer, så du kan vide, hvilket specifikt du har adgang til.

4.

Indtast et navn til din arbejdsgruppe. Standardnavnet er ' MSHOME ', som er okay at bruge. Du kan ændre dette til ethvert navn du ønsker. Sørg for at indtaste det samme arbejdsgruppens navn, når du konfigurerer hver computer eller de ikke har den rigtige grænseflade.

5.

Klik på 'Næste' for at starte netværkskonfigurationen. Det kan tage flere minutter at fuldføre. Når det er færdigt, lukker du netværksopsætningsguiden og gentag disse trin på hver computer på netværket. Når de alle er konfigureret, skal du genstarte dem, og netværksinstallationen er fuldstændig.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger en trådløs internetforbindelse , skal du sørge for at angive et kodeord i routerns konfigurationsindstillinger, eller nogen af ​​dine naboer vil få adgang til dine filer.
  • Når du har lavet dine hardwareforbindelser, kan du forvente at bare tænde dine computere og få dem til at forbinde dem med det samme. Selv om manuel konfigurationstid er i gang, skal der foretages nogle grundlæggende opsætninger, før netværket er online og fuldt funktionel.

    Windows XP indeholder et automatisk værktøj kaldet Network Setup Wizard, der installerer netværket med minimal input fra dig. Du behøver ikke at vide avancerede detaljer om hardware eller operativsystemet, fordi guiden tager sig af dette for dig. Alt du skal gøre er at køre guiden og give navne til netværket og hver enkelt computer.

    Hele processen vil tage ca. 5 minutter for hver computer, der skal konfigureres.