Sådan konfigureres en router til et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et kabel fra din computer til din nye router. Brug en af ​​standardportene på routeren. Tilslut ikke din computer til porten mærket 'Uplink' eller 'Internet'. Den anden ende af kablet skal gå ind i RJ-45-porten på din computer. Dette vil være på dit netværkskort eller andre steder på bagsiden af ​​din computer. Denne port ser ud som en telefonstik, kun den er lidt bredere.

2.

Slut ekstra kabler til de andre computere på dit netværk til tilsvarende porte. Brug ikke Uplink / Internet-porten på routeren endnu. Hvis du har bærbare computere, kan du tilslutte dem til routeren, eller hvis din router har antenner, kan du vente og lade computeren forbinde med den trådløse forbindelse.

3.

Slut et netværkskabel til dit modem, DSL-modem, server eller anden enhed, som forbinder dit netværk med internettet. Den anden ende af dette kabel vil forbinde til Uplink / Internet-porten på din router. De fleste modemer leveret af internetudbydere har kun en port, der er en RJ-45, så tilslut den til modemet, hvor stikket passer.

4.

Tænd dit DSL- eller kabelmodem . Denne enhed vil først oprette forbindelse til internettet eller andet netværk. Se lysene; Når de alle holder op med at blinke eller bliver grønne, vil den være klar.

5.

Tænd din router. Routeren vil derefter forsøge at oprette forbindelse til DSL- eller kabelmodemet. Vent indtil lysene er færdige med at blinke; som vil indikere, at denne enhed er klar.

6.

Genstart computere. Når du gør det, vil computeren se routeren og konfigurere sig til at finde netværket.

Tips og advarsler

  • For at bruge en trådløs router skal du følge samme trin. Når du er færdig, skal du bare tænde din bærbare computer, og den skal finde routeren.
  • Hvis en ledning ikke passer let ind i en stikkontakt, må du ikke tvinge den. Alle ledninger og stik skal passe sammen nemt.
  • Mange husstande har i dag mere end en computer. Computere er lavet til at være netværk, og netværkscomputere gør det muligt for computere at dele ressourcer --- printere, internetforbindelser og meget mere. Du kan købe en router på de fleste store boks stormagasiner og alle computer butikker. Mens de kan være komplekse enheder, kan routere også konfigureres og bruges uden meget arbejde. De fleste routere er oprettet på fabrikken for at arbejde med et grundlæggende netværk, så snart de er tilsluttet korrekt.