Sådan laver du stærke adgangskoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Undgå at bruge almindeligt brugte adgangskoder. En nylig undersøgelse viste, at adgangskoderne '123456', 'password', 'qwerty' og 'abc123' eller en vis variant heraf tegnede sig for næsten 10\% af adgangskoderne. Fornavne tegnede sig for 5\% mere. Hvis du bruger en af ​​disse, ændres det nu! Hackere bruger computerprogrammer, der vil prøve hundredvis eller tusindvis af adgangskoder til at bryde ind på en konto, og du mener bedre, at disse er på deres liste.

2.

Undgå grundlæggende ordbogsord. Hvis en hacker ikke har succes med en liste over almindelige adgangskoder og navne, er det næste trin systematisk at prøve ord fra ordbogen, f.eks. Fodbold. Hvis adgangskoden har brug for et nummer i det, vil de bare klare en 0 eller 1 på slutte da de fleste mennesker vil bruge en af ​​disse i slutningen af ​​deres ord for at opfylde hjemmesidens krav, f.eks. fodbold1 eller fodbold0.

3.

For at skabe en rigtig god adgangskode, bør du kombinere bogstaver (store og små) tal og symboler i en tilsyneladende tilfældig rækkefølge.Dette vil gøre dine adgangskoder så stærke, at hackere simpelthen vil give op og prøve at hacking en anden konto, meget som biltyver undgår biler med sikkerhedsalarmer til at bytte på dem uden .
Et godt kodeord kan være. 2b0x2b.T1t?

4.

Så du spekulerer sikkert på, hvordan i alverden vil du huske et kodeord som det. det at tænke på et citat eller en sangtekst og tage det første bogstav fra hvert ord. Så begynder jeg at erstatte 0 til O, 3 for E, 1 for I, (for C osv. Thats how u0026 quo t; at være eller ikke være Det er spørgsmålet. u0026 Quot; bliver til 2b0x2b.T1t? For de af jer, der ikke er i Shakespeare heres, er en linje fra Mark Twain 'Ærlighed den bedste politik. Når der er penge i det.' eller H1t8p.Wt $ii.

Tips og advarsler

  • Jo længere dit kodeord jo bedre
  • Skriv dine adgangskoder nede og opbevare Papiret et eller andet sted holder du vigtige papirer, såsom et lille sikkert. Sæt det aldrig i din tegnebog eller lad det stå ved siden af ​​computeren.
  • Når vi skifter flere og flere af vores liv, bliver onlineadgangskoder stadig vigtigere. De er de hængelås, der beskytter vores digitale liv. Men mange mennesker er lykkeligt uvidende om de værktøjer hackere har ved hånden at forsøge at stjæle dine personlige data. Ofte tyveri af bankkonto og anden information kan være lige så skadelig som hjemmeophold. Derfor er det vigtigt at lære at skabe gode stærke adgangskoder.