Sådan laver du trådløs sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skjul navnet på dit trådløse netværk til enhver tid. Hvis du forhindrer uønskede hackere og identitetstyve fra at finde din trådløse forbindelse, øges chancerne for at holde oplysningerne på dit computersystem sikkert. Hver gang du opretter forbindelse til det trådløse internet, sender din router normalt din personlige netværksadresse. Det er altid bedst at deaktivere denne standardfunktion ved at få adgang til indstillingerne via din trådløse router.

2.

Aktivér WPA eller WiFi Protected Access-tilstanden på din trådløse router. af krypteringsfunktionen giver en bedre og mere sikker trådløs forbindelse under din internet browsing. Når du er klar til at tænde WPA-tilstanden, skal du åbne et helt nyt browservindue for at ændre indstillingerne på din trådløse router. Afhængigt af hvilken type trådløs router du vælger at arbejde med, skal du indtaste routers standardwebadresse i adresselinjen på din internetbrowser. De fleste routere har denne information tilgængelig i deres brugervejledninger.

3.

Reducer routerns trådløse rækkevidde. Ved at begrænse dette interval vil det også medvirke til at begrænse mængden af ​​adgang, som en uautoriseret bruger har til din trådløse forbindelse. Mange hackere søger konstant efter et stærkt trådløst netværk, der er blevet ubeskyttet. Selvom du ikke fuldt ud kan begrænse det trådløse netværk uden for dit umiddelbare område, vil det stadig give dig mulighed for at tilføje lidt mere sikkerhed til din forbindelse.

4.

Skift standardadgangskoden til din trådløse router Opret et kodeord, der indeholder en blanding af bogstaver og tal, der gør det vanskeligt for uautoriserede brugere at gætte. Dette trin skal ske under den første opsætning af din trådløse internetforbindelse. Før du forsøger at oprette forbindelse til dit trådløse netværk skal sikring være din primære prioritet.

5.

Placer din trådløse router væk fra alle vinduer. Når en trådløs router er tæt på et vindue, vil det i høj grad Udvid den trådløse rækkevidde af netværket ud over din umiddelbare placering. Enhver hacker, der konstant scanner for stærke trådløse signaler, vil nemt kunne hente dit signal. Når dette sker, bliver du også et fristende mål for deres næste hackingforsøg. Hackers hovedmål består i at bryde ind i dit trådløse netværk og stjæle følsomme data.

Tips og advarsler

  • Ikke alle trådløse routere giver dig mulighed for at reducere deres signalstyrke.
  • At surfe internettet trådløst er en af ​​de mest praktiske opgaver, der kan gøres med en computer. Du behøver ikke bekymre dig om besværlige kabler, og det er en stor fordel ved en trådløs internetforbindelse. Hvis du har en trådløs funktion aktiveret på dit hjem- eller forretningsnetværk, skal du holde det sikkert fra uautoriserede personer. Med nogle få tips lærer du snart, hvordan du laver trådløs sikkerhed.