Sådan opbygger du et hjemmedatametværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller dokumentationen, der fulgte med dine computere, eller naviger til Enhedsdriverne i menuen Kontrolpanel for at se, om de har kabelforbundne Ethernet-kort eller trådløse netværkskort. Køb enten en kablet eller trådløs router, afhængigt af hvilken type netværkskort du har. Installer routersoftwaren på hovedcomputeren, hvor modemmet normalt er tilsluttet. Der er ikke behov for at installere softwaren på nogen af ​​de andre computere, medmindre dokumentationen til routeren angiver andet.

2.

Slut et Ethernet-kabel fra WAN-porten på routeren til den udgående port på dit bredbånds- eller kabelmodem.

3.

Slut yderligere Ethernet-kabler fra nogen af ​​de andre porte på routeren til Ethernet-kortene på dine computere, hvis du er ved hjælp af et kabelmodem. Spring dette trin over, hvis du bruger trådløse netværkskort; Ingen ekstra kabler skal tilsluttes.

4.

Gå til menuen Start. Gå til Kontrolpanel, og klik derefter på Netværkscenter. Klik på linket på venstre side, der siger 'Opret forbindelse til et netværk.' Vælg indstillingen for enten et kablet eller trådløst netværk afhængigt af hvilken type router du bruger.

5.

Klik på navnet på din router, og tryk derefter på OK. Gentag processen for alle de andre computere på netværket, så de alle kan få adgang til den samme internetforbindelse.

6.

Naviger tilbage til netværkscentret, hvis du vil have computerne at kunne dele filer. Klik på 'Fildeling' på hver af computere, så de kan få adgang til hinandens harddiske.

Tips og advarsler

  • Kontroller det trådløse teknologi, som routeren bruger, f.eks. 802.11b eller 802.11g, og sørg for, at den svarer til de tekniske specifikationer for dine trådløse kort. Hvis din printer har en Ethernet-port, kan du også slutte den til netværket, så alle computere kan bruge det.
  • Adgangskodebeskyt dit trådløse netværk for at blokere adgangen til uønskede brugere.
  • Hvis du har flere pc'er i dit hjem, vil du måske gerne være sammen med dem, så de alle kan få adgang til internettet og dele musik eller Word-dokumenter. Opsætning af et netværk er et spørgsmål om at tilslutte nogle få kabler og ændre nogle indstillinger på dine computere.