Sådan opretter du et netværk med opkald

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk alle computere til netværk.

2.

Slut computeren, der ringer op på internettet til et netværksnav med en Ethernet-kabel.

Tilslut alle andre computere, som du ønsker at oprette forbindelse til internettet på navet med Ethernet-kabler.

4.

Slut netværksnavet.

5.

Tænd alle computere.

6.

Connect til internettet på hovedcomputeren, og kør derefter netværksopsætningsguiden. For at gøre dette skal du gå til Kontrolpanel og åbne netværk og delingscenter. Inden for netværksforbindelsescenter skal du vælge indstillingen for at oprette en forbindelse eller et netværk.

7.

Kør netværksopsætningsguiden på alle sekundære computere.

8.

Genstart alle computere.

9.

Opkald til internettet med hovedcomputeren. De andre computere på netværket skal også kunne få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger internettet på flere computere via en enkelt opkaldsforbindelse, vil forbindelseshastigheden på hver computer sandsynligvis være langsom. Netværksarbejde kan være retfiny afhængigt af computerens operativsystemer, internetforbindelse og hardware. Hvis dit netværk ikke virker, skal du prøve at genoprette netværksopsætningen guiden på hovedcomputeren. Overvej også at kontakte din opkaldsudbyder af internetudbydere til netværkstjeneste.
  • Computernetværk forbinder computere, så de kan dele oplysninger mellem hinanden og få adgang til internettet fra en enkelt webgateway. Ved en opkaldsforbindelse til internettet ringer en computer til en anden fjerncomputer for at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af et modem til grænseflade med fjerncomputeren. For at dele sin internetforbindelse skal den computer, der ringer op, forbindes og konfigureres til at blive netværk med andre computere.