Sådan opretter du et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Til opkaldsforbindelser

1.

Sluk for alle de computere, der skal oprettes netværk.

2.

Slut alle computere til den centrale gateway med ethernetkabler. Hvis du har en bestemt computer, der opretter forbindelse til internettet via et opkaldsmodem, skal du forbinde de andre computere til den computers Ethernet-port. Hvis du kun har en ekstra computer, kan du sammenkoble de to computere direkte. flere ekstra computere skal du tilslutte alle de ekstra computere til et hub med ethernetkabler, og tilslut derefter enheden til hovedcomputeren med et ethernet-kabel.

3.

Tænd alle computere, nav og modem.

4.

Kør netværksopsætningsguiden på den centrale computer. Du finder dette under 'Netværksegenskaber' i Kontrolpanel. Genstart hvis du bliver bedt om det.

5.

Kør netværksopsætningsguiden på alle sekundære computere. Netværket kan fungere uden at køre guiden på perifer computere.

For ikke-opkaldsforbindelser (dvs. kabel)

1.

Sluk alle computere.

2 .

Slut modemet til en router og routeren til centralcomputeren is. Tilslut routeren til en strømkilde.

3.

Tænd den centrale computer og router, og kør installationsprogrammet, der fulgte med routeren. Du skal indtaste forskellige oplysninger om din internetforbindelse under opsætningen.

4.

Åbn din internetbrowser for at sikre, at routeren giver hovedcomputeren adgang til internettet.

5.

Tilslut andre computere til routeren og tænde dem.

Tips og advarsler

  • Trådløst netværk kræver normalt installation af yderligere software og oprettelse af sikkerhedsadgangskoder til eksterne computere for at få adgang til den trådløse forbindelse. Trådløse routere leveres normalt med detaljerede instruktioner til opsætning af netværket.
  • Et computernetværk er et system af sammenkoblede maskiner, som alle forbinder til internettet via en central computer eller gateway enhed. Computer netværk er yderst nyttigt, fordi det giver flere computere mulighed for at få adgang til internettet samtidigt gennem en enkelt forbindelse. Selv om dette kan få internettet til at køre langsommere på hver netværkscomputer, end det ville være på en enkelt computer, med en forbindelse af tilstrækkelig hastighed, kan flere computere bruge internettet uden mærkbart tab i ydeevnen.