Sådan opretter du forbindelse til et kablet netværk ved hjælp af et trådløst adgangspunkt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et trådløst adgangspunkt (WAP). Dette bør ikke forveksles med en trådløs router, hvilket ikke er nødvendigt, hvis du har et eksisterende kablet netværk på plads. Det trådløse adgangspunkt fungerer simpelthen som et 'hub' til tilslutning af den trådløse computer til det kablede netværk.

2.

Slut WAP til netværket med et Ethernet-kabel. Opsætningen skal se ud som diagrammet.

3.

Slut WAP.

4.

Indstil WAP i henhold til producentens anvisninger. Dette vil omfatte opsætning af et netværksnavn eller SSID og Wire Equivalent Privacy eller WEP, nøglen.

5.

Tænd din trådløse enhed. Det skal registrere WAP-SSID'en. Indtast WEP-nøglen, og din trådløse enhed er nu forbundet til dit kablede netværk.

Tips og advarsler

  • WAP'en kommer med en standard SSID-opbygning i - sædvanligvis maskinens varemærke. Skift det af sikkerhedshensyn, og også så du nemt kan genkende dit netværk.
  • Trådløse netværk er mindre sikre end de kablede, så selvom du ikke skal indstil WAP med WEP-sikkerhed, anbefales det stærkt.
  • Trådløse netværksenheder er almindelige i disse dage og tager flere former end bare computere. Mobiltelefoner, TiVO'er og videospil bruger alle trådløse netværk. Hvis du kun har et kablet netværk i dit hus, men vil bruge netværksfunktionerne på disse enheder, skal du have et trådløst adgangspunkt (WAP).