Sådan oprettes en LAN-forbindelse ved hjælp af et Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt softwaredisken, der fulgte med din router, i computerens cd- eller dvd-drev. Følg vejledningen på skærmen for at installere softwaren.

2 .

Slut strømkablet fra routeren til en stikkontakt. Tilslut et Ethernet-kabel fra porten på routeren, der siger enten 'WAN' eller 'Internet' til den udgående port på dit bredbånds modem

3.

Slut et Ethernet-kabel fra Ethernet-porten på bagsiden af ​​din computer til en af ​​de åbne porte på routeren.

4.

Kør Ethernet-kabler fra enhver anden åben port på routeren til andre computere, du vil blive tilføjet til netværket.

5.

Klik på 'Start' -linjen nederst på skrivebordet, og vælg derefter knappen 'Kontrolpanel'. Klik på linket, der siger 'Netværksdeling Center', og klik derefter på knappen, der siger 'Konfigurer en netværksforbindelse.'

6.

Kontroller radioboksen, der er markeret 'Opret forbindelse til internettet via en gateway', og klik derefter på 'Nex t. 'Skriv et navn til dit netværk, og tryk derefter på' Næste 'igen. Tryk på 'Udfør' for at konfigurere netværket.

7.

Gå til de andre computere på netværket, og naviger til Kontrolpanel igen og vælg derefter Netværksdeling Center. Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' og vælg derefter det netværk, du oprettede på den første computer.

Tips og advarsler

  • Det betyder ikke noget hvilken åbningsport du bruger på routeren til at forbinde et Ethernet-kabel til din computer, så længe du ikke tilslutter den til 'WAN' -porten, der er reserveret til modemet.
  • Hold Ethernet-kablet i en område, hvor det ikke kan vælges over eller ved et uheld trækkes ud. Kørsel over loftet eller oven på en væg ved hjælp af tape eller kabelløber vil holde ledningerne ude af vejen.
  • Hvis du har flere computere hjemme, betyder det ikke, at du skal have flere internetforbindelser. Hvis du har en router og et par Ethernet-kabler, kan du dele en internetforbindelse mellem alle dine computere og endda overføre filer mellem dem uden at skulle bruge en cd , diskette eller springdisk.