Sådan opsættes et hjemmenetværk på XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at alle de computere, der er på netværket, er fysisk forbundet med hinanden. Dette trin kan springes over, hvis netværket er trådløst. For at forbinde to computere skal du slutte den ene ende af et Ethernet-kabel til Ethernet-porten på en computer, og tilslut den anden ende af kablet til Ethernet-porten på bagsiden af ​​den anden computer. Tre eller flere computere skal hver især forbinde til en router, skifte eller hub ved hjælp af et patch Ethernet-kabel. Alle ovennævnte emner er tilgængelige på din lokale computer eller elektronikforretning.

2.

Når alle de systemer på netværket er tændt, skal du køre netværksopsætningsguiden først computer. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværkskonfigurationsguide'. Gå gennem hvert trin ved at klikke på 'Næste', når det er nødvendigt. Når guiden spørger dig om at navngive netværket, kan du bruge et hvilket som helst navn du ønsker, bare sørg for at bruge det samme navn på hver af computere. Du bliver derefter spurgt, om du vil dele fil og printerdeling til eller fra. For kun at dele internetadgang, skal du sige 'Off'. Hvis du vil dele printere eller fysiske dokumenter via netværket, skal du sige 'Til'.

3.

Vær opmærksom på at guiden konfigurerer computeren. Det kan tage flere minutter at fuldføre, så vær tålmodig og afbryd den ikke. Når den er færdig, skal du vælge 'Just close the Wizard' og tryk på 'Afslut'. Kør guiden på alle computere på netværket for at konfigurere resten af ​​dem. Giv hver computer et unikt navn, men husk at bruge det samme navn til selve netværket.

4.

Genstart hver computer for at fuldføre konfigurationsprocessen. Når de alle er færdige med at genstarte, vil de kunne få adgang til hinandens filer, dele printere og bruge den samme internetforbindelse.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at du kun bruger et Ethernet-kabel til at forbinde to computere sammen og kun bruge et Ethernet-kabel til en patch, når en router, skifte o r hub er i brug.
  • Sørg altid for et trådløst netværk ved at give det et kodeord og aktivere kryptering i routerens indstillinger.
  • I tidligere versioner af Windows var oprettelsen af ​​et netværk noget af et vanskeligt job, der kræver en stor mængde manuel konfiguration, før netværket fungerer korrekt. Windows XP 's automatiske netværkskonfigurationsguiden gør det til en hurtig og nem opgave, som alle kan gøre på mindre end fem minutter uden nogen netværkserfaring eller formel computeruddannelse.