Sådan tilføjes et kodeord til LAN Network Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en browser på en af ​​netværkets computere.

2.

Indtast routers IP-adresse i din browser s navigationsværktøjslinje. Dette er typisk 192.168.1.1, men det kan være anderledes afhængigt af hvordan routeren blev konfigureret eller med et mærke, der har et andet standard IP-nummer. Denne information kan findes ved at finde routerens IP-nummer i din computers 'Netværksindstillinger'.

3.

Åbn routerens konfigurationsside. Som IP-nummeret kan routers standardadgangskode og brugernavn være 'admin', men det er muligvis blevet ændret under den oprindelige konfiguration, eller det kan have en anden standard.

4 .

Surf gennem de forskellige faner eller menuer på routers konfigurationsside, og kig efter siden 'Sikkerhedsindstillinger'.

5.

Indtast ny adgangskode i det relevante felt. Du skal også også indtaste den forrige adgangskode her (i de fleste tilfælde).

6.

Vælg 'Gem indstillinger' og gem det nye Adgangskode.

Tips og advarsler

  • Noter den nye adgangskode og hold den på et sikkert sted.
  • En tabt adgangskode betyder, at hele routeren skal nulstilles, hvis du planlægger at ændre indstillinger på den.
  • At sætte et kodeord på en router, hvad enten det er trådløst eller kablet, er en smart ide. Dette vil hjælpe med at holde ærlige mennesker ærlige og tillade kun visse personer at ændre nogen af ​​de indstillinger, der kan true dit netværkets sikkerhed. Selvom det er en relativt simpel proces, skal man være opmærksom på ikke at ændre nogen af ​​de andre indstillinger eller tabe adgangskoden helt, hvilket nødvendiggør genoprettelse af routeren til fabriksindstillingerne, hvilket resulterer i netværk downtown og tab af produktivitet.