Ulemper ved trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Omkostninger

Trådløse netværk er typisk billigt, men det kan koste op til fire gange mere at oprette et trådløst netværk end at oprette et kablet netværk i nogle tilfælde.

Dækning

Området af et trådløst netværk er begrænset, og en typisk trådløs router tillader kun personer inden for 150 til 300 fod at få adgang til netværket.

Afhængighed

Trådløse netværk er yderst modtagelige for interferens, så radiosignaler, stråling og enhver anden lignende type af interferens kan forårsage funktionsfejl i et trådløst netværk.

Sikkerhed

Trådløse netværk kan åbnes af en hvilken som helst computer inden for netværketes signal, så information, der transmitteres via netværket (herunder krypteret information) kan blive opsnappet af uautoriseret brugere.

Hastighed

Trådløse netværk er typisk langsommere end kablede netværk, nogle gange endda op til 10 gange langsommere. Trådløse netværk tillader flere brugere at få adgang til store mængder information uden besværet med at køre ledninger til og fra hver computer. Dette kan være yderst nyttigt, hvis der er et antal brugere, der skal flytte rundt og / eller få adgang til netværket. Trådløse netværk er imidlertid langt fra perfekte, og der er en række ulemper, som en person eller organisation kan blive udsat for, når de bruger et trådløst netværk.