Beskrivelse af Bluetooth-teknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Bluetooth-teknologi blev udviklet af Ericsson Inc. for at erstatte seriekabler med trådløs teknologi. Bluetooth blev standardiseret i 1998 af Bluetooth Special Interest Group (SIG), som består af mere end 10.000 forskellige tekniske firmaer og producenter.

Om

Bluetooth er i stand til at håndtere tale- og datateknologier. Det har lavt strømkrav, hvilket gør det til en ideel teknologi til små enheder som headsets, spilkonsolkontroller og computerudstyr.

Sådan virker det

Bluetooth-enheder transmitterer svage signaler via lavmotoriske radiobølger på flere tilfældige frekvenser , ændre frekvenser tusindvis af gange pr. sekund for at undgå interferens. To Bluetooth-enheder kommer i kontakt med hver 'snak' til hinanden og opretter et piconet.

Fordele

Da Bluetooth er en standardiseret protokol, kan den bruges af forskellige enheder og udviklere. Dette gør det muligt for Bluetooth at være kompatibel mellem produkter fra flere producenter.

Fremtiden for Bluetooth

Nogle af de begrænsende faktorer i Bluetooth bliver taget op. Udviklere af Bluetooth arbejder på version 3.0, som muligvis kan levere dataoverførselshastigheder på op til 480 Mbps, sammenlignet med de nuværende 3 Mbps. Bluetooth-teknologi er en netværksprotokol, der tillader to eller flere enheder at forbinde med hinanden via et PAN-netværk (Personal Area Network), også kaldet et piconet. Bluetooth-teknologi er ideel til tilslutning af applikationer, der ikke kræver høj sikkerhed, der ligger tæt på hinanden, og der behøver ikke en høj dataoverførselshastighed.